О , так!!! Тема ну дуже болюча! Особливо, коли кума і при нових людях -дитина пішла до школи і з"явилися нові друзі , говорить коротко і ясно : Таня, зараз так багато готувати не модно! Мені це смішно і дивно... і обідно... Але, взявши себе до рук , на наступні гостини я зробила цілий стіл канапок на шпильці, оливи, помідорки -чері фаршировані, канапки зі шпротами, легенький салат з фетою і овочами приправлений оливковою оливою, стейки на сковорідці гриль, коротше , все у дусі шведського столу- накладаєш на тарілку і перебираєш цілий вечір. Демонстративно докладалася сирна тарілка і т.п. На жаль( не на мій !) ми, щирі слов"яни, не можемо впродовж БАГАТЬОХ годин бути ЖЕМАННИМИ, і чоловіки наші ( куми і мій ) так тихенько спитали : - Тань, а ЇСТИ щось є?
Пробачте, перервалася в своєму епосі... Були шампіньони, і бекон , накалатала омлет з 10 яєць і молока- коротше всі були ситі і задоволені. А що ще потрібно господині? Натонька , Ваш стіл на природі був кращий , ніж можливо уявити!!! А з приводу майонезу: не знаю, чи такий салат вже тут був, але він досить еффектний! На велику круглу тарелю- гірка тертої сирої моркви,( по колу ) гірка тертого сирого буряку , гірка напівкільцями або кубиком цибулі, гірка капусти нашаткованої, гірка тонесенько стрічечками порізаної ковбаски копченої, гірка горошку або кукурудзи консервованих і по центру -Ваш улюблений майонез. При подачі на стіл- при гостях- солимо тарілку, перчимо і при всіх перемішуємо ! На період " в очікуванні шашлика" якраз стає - свіжі овочі і такий улюблений майонез...( щось типу " козел в огороде")
Корзинки з салатом з печінки тріски (білок, кукурудза, помідор, олією заправити, зелень) Корзинки з крем-чизом і тунцем Помідори квашені, огірки Мариновані білі гриби Холодець Рулет с печінковим паштетом Рулет з шпинату і червоної риби Рулет з яйцями рубленими Оселедець Маринований язик
Купувала живі квіти, робила два букети. Як потім виявилось - достатньо було одного. Купила 2 альстромерії, три ромашки ( чи що то таке?) і одну гіпсофілу. На наступний раз - робитиму тільки один букет.
Серветки. МК ось тут. Складала Настя в вигляді метеликів. Перед тим пробувала багато різних видів, такі всі цікаві були!
Булочки пекла на дві порції, робила маленькі, як горішок. В останні 10 штук всередину дала кусочок сиру. Вони були цікавіші на смак. На наступний раз - одної порції було б достатньо.
Також багети були з часником - їх було 2 довгих таких, то я так зрозуміла, що достатньо було б і одного.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Що я хочу сказати... Якби я орієнтувалась тільки на свій смак, меню б було дещо інакше. Але з огляду на те, що не я одна за столом - старалась зробити так, щоб кожен міг щось вибрати до смаку і спробував щось нове. Не знаю правда чи вгодила, але я старалась Взагалі посиділи дуже гарно, поспілкувались, я все встигла, що планувала. Найкращим подарунком в цей день був для мене прихід священика, який прийшов нам покропити хату і помолитись з нами. Це було надзвичайно приємно
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Натонька! корзинки,справді, смачні. Я роблю схожі.але потрисаю сиром і на кілька хвилин в духовку- до борщу прекрасно..А можна і так теплими чи холодними..