Манна каша
Наповнює організм силою, є гарним засобом для лікування всіх хвороб шлунку. Окрім цього має сприятливий вплив на кістки та м'язи. Ця каша особливо корисна для дітей, її рекомендують для підтримки організму в тонусі.
Пшоняна каша
Наповнює організм енергією, а також виводить зайві мінеральні солі, допомагає нормалізувати кров'яний тиск. Корисна тим, хто має схильність до ожиріння, оскільки вона виводить жири з організму.
Вівсяна каша
Знижує рівень холестерину, покращує травлення та стан шкіри. Корисно їсти з сухофруктами та молоком. Особливо доцільна при схильності до ожиріння. Дужекорисний слиз з вівсянки, який утворюється при варінні. Він вимиває зі штунку всі мікроби й токсини.
Гречана каша
Допомагає при хворобах судин, діабеті. Корисна при атеросклерозі та гіпертонії, оскільки має властивість розріджувати кров. Але часто вживати її не рекомендується, бо в організмі збільшується кількість чорної жовчі, слизу та газів. Краще їсти з молоком.
Кукурудзяна каша
Відома у Молдавії й Румунії як мамалига. У кукурудзяній каші дуже багато мікроелементів, кремнію, який позитивно впливає на стан зубів. Виводить з організму токсичні речовини. Корисна при серцево-судинних захворюваннях.
Рисова каша
Особливий сорт злакових культур, багатий на мікроелементи й протеїни. Дуже легко засвоюється організмом і вважається найбільш низькокалорійним продуктом. Виводить жирові шлаки. Корисна при діареї.
Соєва каша
Найбагатша протеїнами. У ній є природні гормони, які цінні для жіночого організму, особливо при клімаксі. Перед приготуванням її бажано замочити на 2-3 години.
Пшенична каша
До її складу входять:срібло, цинк, стрронцій, цирконій, а також вітамін В. Вона наповнює організм енергією. Корисна всім при підвищених фізичних навантаженнях.
Перлова каша
Допомагає нормалізувати обмін речовин, багата мікроелементами, вітаміном В. Чудово допомагає при алергічній реакції організму, покращує стан шкіри.
Матеріал з газети "Самопоміч"