Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки-1, запрошую у світ моїх смаків :)
Славочка
19 жовтня 2010 13:40
Повідомлення #441


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Пиріжки з м'ясом і капустою (самса)



Рецепт тіста для самси побачила у Люби http://lubany-b.livejournal.com/140083.html

Для тіста:
0,5 кг борошна
200 г маргарину ( вершкового масла)
250 мл кислого молока (кефіру)
1 яйце
0,5 ч.л. оцту столового
0,5 ч.л. соди
0,5 ч.л. солі
Для начинки1:
перемолоти варене куряче м'ясо, протушити на олії дрібно краяну цибульку і тоді м'ясо.
Для начинки2: тушена капуста.
Сильно охолоджене вершкове масло або маргарин натерти на грубій тертці, змішати із просіяним борошном.
Збити злегка яйце із щіпкою солі, додати кефір і збити його разом з яйцем.
У миску з масляно-борошняною сумішшю вмішувати збитий кефір і наприкінці додати по черзі оцет, соду й сіль. Замісити тісто, скачати в кулю, накрити й поставити в холодильник.
Розділити тісто на маленькі кульки, покласти начинку, сформувати трикутні пиріжки, покласти швом донизу на змащену олією форму.
Змастити яйцем, посипати кунжутом.
пекти при 200 градусів у духовці, 30 хвилин.

Повідомлення відредагував Славочка - 13 листопада 2010 17:44
Перейти на початок сторінки
нетік
19 жовтня 2010 13:53
Повідомлення #442


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
Славочка,що разу заходячи на твою сторінку неможливо не облизнутись. і сьогодні теж саме, знову смакота winked супер.

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
Славочка
19 жовтня 2010 14:21
Повідомлення #443


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Борщ з гречкою? Саме так!
Ця страва з серії: вік живи-вік учись!
Я думала, що маю уявлення про різні борщі, які варять у нас в різних куточках України. А от про борщ з гречаною крупою не чула ніколи.
Принаймні, в товстій "Енциклопедії української кухні", де є до 30 різних рецептів тільки гарячих борщів, такого не зустріла.
Цей рецепт десь майнув в livejournal, тепер не можу знайти. Отже, поекспериментуємо? У мене залишився смачний курячий росіл, є готова заправка для борщу (готувала цього року моя свекруха, вийшло дуже смачно).


На 2л каструльку:
3 картоплини
1 цибуля
1 морква
2-3 ст.л. гречаної крупи
заправка для борщу (буряк, томати, болгарський перець і всякі присмаки)
росіл з курки,
зелень.

В росолі вже є смачний навар з курки і білих корінців, тому варимо картоплю, моркву(1/2) кубиками, гречану крупу. Коли майже готові овочі, додаємо засмажку з цибулі і тертої моркви. Досолюємо. Вкінці варіння додаємо заправку з банки, рублену зелень.
Досить смачно, завдяки крупі --наваристо!
Думаю, сметана тут не зайва. А також попередні пиріжки!
Спробуйте. А може хтось варить такий борщ.
Здається родом він з Дніпропетровщини.

Звіти і обговорення
Перейти на початок сторінки
Natalyi
19 жовтня 2010 14:57
Повідомлення #444


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Славочко, у Вас , як завжди, смачно. Дякуєм за хороші рецепти.

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 жовтня 2010 15:12
Повідомлення #445


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
накрити й поставити в холодильник.

на скільки часу?

борщ і пиріжки - смакота!!!
Перейти на початок сторінки
Славочка
19 жовтня 2010 15:52
Повідомлення #446


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Наталю, на здоров'я, можна на "ти"?
Іринко, навіть півгодини не постояло--не було часу. Таке хрумке тісто. Вийшло 20 пиріжків.
Перейти на початок сторінки
Іванка
19 жовтня 2010 19:58
Повідомлення #447


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Цитата: нетік
Славочка,що разу заходячи на твою сторінку неможливо не облизнутись.

Це правда !!! Читаю ковтаючи слюньки і одночасно захоплююся гарними рецептами smile
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
19 жовтня 2010 20:18
Повідомлення #448


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Борщ з гречкою для мене новинка. А пиріжки то смакота!
Перейти на початок сторінки
Славочка
19 жовтня 2010 22:25
Повідомлення #449


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Іванко, Наталю, завжди вас чекаю у гості!

Сьогодні приготувала смачну грузинську страву з квасолі.
Дуже смачно!
Згадуються слова Лесі Українки:"Якби не була я українкою, то хотіла б стати грузинкою"
Кулінарних уподобань це також стосується...
Лобіо по-імеретинськи


Квасоля біла дрібна – 1,5 скл.
Грецькі горіхи подрібнені блендером– 1/2скл.
2-3 ріпчасті цибулі
2зубці часника
Сіль, перець,
рублена зелень кропу, селери, петрушки.

Квасолю замочити наніч, зранку відварити без солі, гарячу протерти крізь сито. Я додавала трошки відвару для м'якшої консистенції.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору.

Все разом змішати.
Посолити, поперчити до смаку.

Рецепт із блогу lusi-d.

Повідомлення відредагував Славочка - 20 жовтня 2010 23:56
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
20 жовтня 2010 15:50
Повідомлення #450


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Лобіо по-імеретинськи

з чим куштували?
фасоля у нас завжди йде за милу душу, а таке лобіо - суперова начинка на вареники чи пиріжки winked .
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 03:03

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 81
Гостей: 65
Користувачі: KarenSuets
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100