Борщ з гречкою? Саме так!Ця страва з серії: вік живи-вік учись!
Я думала, що маю уявлення про різні борщі, які варять у нас в різних куточках України. А от про борщ з гречаною крупою не чула ніколи.
Принаймні, в товстій "Енциклопедії української кухні", де є до 30 різних рецептів тільки гарячих борщів, такого не зустріла.
Цей рецепт десь майнув в livejournal, тепер не можу знайти. Отже, поекспериментуємо? У мене залишився смачний курячий росіл, є готова
заправка для борщу (готувала цього року моя свекруха, вийшло дуже смачно).
На 2л каструльку:
3 картоплини
1 цибуля
1 морква
2-3 ст.л. гречаної крупи
заправка для борщу (буряк, томати, болгарський перець і всякі присмаки)
росіл з курки,
зелень.
В росолі вже є смачний навар з курки і білих корінців, тому варимо картоплю, моркву(1/2) кубиками, гречану крупу. Коли майже готові овочі, додаємо засмажку з цибулі і тертої моркви. Досолюємо. Вкінці варіння додаємо заправку з банки, рублену зелень.
Досить смачно, завдяки крупі --наваристо!
Думаю, сметана тут не зайва. А також попередні пиріжки!
Спробуйте. А може хтось варить такий борщ.
Здається родом він з Дніпропетровщини.
Звіти і обговорення