Готувала ще чанахи...
Звичайно, на природі в казані, на вогні вони набагато смачніші
чудовий пікнік з чанахами був тутАле й на плиті чи в горшечку в духовці страва теж не гірша, особливо в таку погоду хочеться з'їсти чогось гарячого і запашного.
Чанахи по-домашньому1скл. квасолі білої дрібної
500г говядини (у мене реберця)
5-6 картоплин
2-3 моркви,
можна додати баклажан (у мене не було)
2 цибулі
1 скл. томатного соку консервованого
4зубці часника
1 ст.л. борошна, 1 ст.л. томатної пасти(не додаю), 1 ст.л. сметани.
Сіль, перець чорний і червоний,
хмелі-сунелі, горошинки чорного і духмяного перців, лавровий лист
рублена зелень петрушки, укропу, селери, базиліку
рослинна олія для смаження.
Окремо відварити попередньо замочену наніч квасольку до готовності.
Посолити вкінці варіння. Відцідити.
У каструлі з товстим дном обсмажити на розігрітій олії кусочки м'яса, щоб пустили прозорий сік, додати порізану цибулю, ще кілька хвилин посмажити, тоді залити окропом, щоб вкрило м'ясо і протушити 15-20 хв. Додати картоплю, порізану великими кубиками, моркву півкружальцями, сіль, горошинки перців, лавровий лист. Долити окропу, щоб вода вкрила овочі і варити до готовності. Якщо є баклажан, то його попередньо посолити і промити, щоб вийшла гіркота, теж порізати великими кубиками. Вкінці додати варену квасолю, хмелі-сунелі, перець, порізаний або вичавлений часник.
На сковороді підсушити 1 ст.л. борошна, остудити, ввести томатний сік, ложку сметани та том. пасти, розмішати до однорідної консистенції, перекласти у каструлю. Вкінці додати рублену зелень.
Смачного!