Дякую, Таню.
А в мене сьогодні дитячий смаколик
Солодкий рис з яблуками і родзинкамиТакож готувала все не заміряючи точних пропорцій.
1 скл круглого рису
промити, залити водою, щоб вкрила рис, коли закипить поварити до випаровування води, долити гарячого молока, помішати. Додати 1-2 ст.л. цукру, щіпку солі, 2 ст.л. масла. Молоко доливати ще кілька раз, щоб рис був готовий і мав ніжну консистенцію.
Яблука 4-5 невеликих почистити, потерти на грубій терці.*
Жменю родзинок замочити у воді.
* у мене твердий сорт яблук, я їх тушила з цукром для зм'якшення. Тоді посипала корицею.
В іншу каструльку покласти на дно масло, кілька ложок рису, тоді яблук, посипати родзинками і так шарами до верху, останній шар рису. Присипати ложкою цукру, ще кілька шматочків масла.
На газ покласти розсікач і на невеликому вогні прогріти все разом.
Дітям смакувало!