Цьому пирогу присвячено цілий сайт в інтернеті
http://www.tarte-tatin.com/Тарт ТатенДля листкового рубаного тіста: 200 гр. борошна
100 гр маргарину
1 щіпка солі
1 яйце
Для начинки: 150 гр. вершкового масла
120 гр. цукру
1 кг яблук.
Холодний маргарин натерти на терці в миску, пересипаючи мукою, ще руками перетерти, додати яйце, швидко замісити. Не наминати. Покласти в плівку і в холодильник.
Приготувати яблука: почистити, нарізати на червертинки, і ще навпіл, вийняти серединки.
Приготувати карамель: на сковорідку покласти масло з цукром, помішуючи, довести на середньому вогні до рум’яного відтінку. Перекласти у форму(у мене кексова, бо із роз’ємної форми для торта начинка витікає.)
На карамель викласти яблука «черепицею». Поставити у нагріту духовку при 180 градусах на 15 хв.
Тоді розкачати тісто за розміром форми, з допомогою качалки перенести у форму, викласти зверху на яблука. Кінці тіста загнути вниз. Поставити пиріг ще при 200 градусах на 30 хв, поки тісто не зарум’яниться.
Смачний. яблучка такі карамельні.