Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки-1, запрошую у світ моїх смаків :)
Славочка
6 листопада 2010 14:31
Повідомлення #501


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
LiLu, м'яке тісто, як на вареники. (залежить від клейковини борошна, тому у мл не вказано).
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 листопада 2010 14:59
Повідомлення #502


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Мої перші пряники були невдалі. Довго шукала рецепт і технологію їх приготування. Згадала про книгу Паули-Елізабет Фухс "Домашнє печиво" (пер.з нім.), а там стільки корисної інформації про медове печиво, німецькі національні солодкі вироби, тісто для пряничної хатки. Нижче напишу кілька рецептів суміші прянощів, які додаються до медовиків і пряників.
Зробила тісто на амонії, вистоялось 24 год, тоді пекла. Особливо вдале поєднання житнього(1/3) і пшеничного борошна. Вийшли м'які і ароматні!

М'які медові пряники


базовий рецепт з поваренка :

Маргарин — 50 г
Мед — 5 ст. л.
Заварка чайна (средньої міцності ) — 150 мл
Жовтки — 3 шт
Цукор — 4 ст. л.
Пряности (кориця, кардамон, имбир, гвоздика, мускатний горіх) — 1 ч. л.
Коньяк — 1 ст. л.
Сода — 0,5 ч. л.
Амоній--на кінці ножа
Мука житня — 2/3 стак.
Мука пшенична — 2-2,5 стак.
Для глазурі:
Білок — 1 шт
Цукрова пудра — 150 г
Сік лимону — 2 ч. л.
Приготування:
Масло, мед, заварку, цукор, пряності й соду змішати й поставити на повільний вогонь.
Постійно помішуючи довести суміш до кипіння й відразу зняти з вогню. Повинна піднятися піниста шапка, тому посуд краще брати глибокий.

У миску просіяти житнє борошно й 0,5 скл. пшеничного.
Гарячою медяною сумішшю при постійнім помішуванні заварити борошняну суміш.
Розмішати, щоб не було грудочок, остудити 5-7 хв.

Потім додати жовтки й втерти їх віничком. З останнім жовтком додати амоній.

Потім додати решту борошна й замісити тісто.
Тісто накрити й залишити наніч у холодильнику

Духовку розігріти до 180 С, лист застелити папером(у мене силіконовий коврик) . Тісто настоїться й стане більш твердим. Поставити поруч мисочку з холодною водою.
Руки злегка змочувати у воді, але тільки небагато, а то тісто буде сковзати й катати пряники буде незручно.
Набирати чайною ложкою невеликі кусочки, приблизно з волоський горіх.
Скачувати кульки й викладати на лист. Пряники печуться швидко, особливо невеликі, 10-12 хв.

Поки печуться пряники зробити глазур.
У білок всипати просіяну цукрову пудру й розтирати дерев'яною ложкою в блискучу масу, поступово додаючи сік лимона.

Приготувати високу миску. Готовим пряникам даємо полежати хвилинку на листі, потім, поки гарячі, швидко складаємо в підготовлену миску, а зверху виливаємо половину глазурі.
На решті пряників робила сітку з глазурі.
Викласти пряники на ґрати й залишити до повного остигання і висохнення глазурі.
І ще про суміші прянощів:

І ще один рецепт із згаданої вище книги(тут більше меду):
250г меду
125г цукру
75г жиру
500г борошна
щіпка солі
прянощі
10г амонію розчинити у 2 ст.л. молока або в збитому яйці(1 шт.)

Повідомлення відредагував Славочка - 6 листопада 2010 15:24
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 листопада 2010 15:32
Повідомлення #503


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
На сніданок були сирники. А як їх ви готуєте?

Сирники в шоколаді



Завжди готувала "на око". Люблю їх не дуже "забитими" борошном, соду ніколи не додавала. Цей рецепт з ж-лу "Люблю готовить" з моїми змінами. Вода не знаю навіщо там, замінила сметаною. Все, крім родзинок зміксувала блендером. Борошна потрібно 1 скл. і ще для обкачування. Смажити потрібно на повільному вогні, щоб пропеклися зсередини.


Глазурі теж цієї не готувала, змастила домашньою "нутеллою".

Повідомлення відредагував Славочка - 6 листопада 2010 15:40
Перейти на початок сторінки
lingrod
6 листопада 2010 19:14
Повідомлення #504


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Славочка,
Ці пряники-просто чарівні!, йду місити тісто.
І рецепти сумішей для пряників - багаті такі.

Дякую. winked
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 листопада 2010 20:49
Повідомлення #505


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
на здоров'я, Ірусь. І з тістом приємно працювати. Виходить великий лист з пряниками. Тільки добре підростають, треба класти їх на більшій віддалі.
Перейти на початок сторінки
Solka
6 листопада 2010 21:40
Повідомлення #506


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Славочка дякую за рецепт сирників в шоколаді! Обов'язково приготую 1f7

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Іванка
7 листопада 2010 11:04
Повідомлення #507


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Славочко дуже гарні в тебе рецепти !
Хліб дуже гарно виглядає на фото winked кортить спробувати smile я ще такі Сирничкище такі winked не пробувала при нагоді спробую собі таке
Пряники-це щось winked давно шукаю рецепт ! ДЯКУЮ

Повідомлення відредагував Іванка - 7 листопада 2010 11:06
Перейти на початок сторінки
Славочка
8 листопада 2010 14:25
Повідомлення #508


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
На здоров'я!!!!!!!!
Сьогодні на перше
Мадярська зупа
від пана Кагора



Слова автора з невеликими моїми змінами:

Яловичину порізати на маленькі шматочки (15 - 20г), промити, висипати на розігріту з олією пательню. М'ясо обсмажити до золотистої шкоринки. Всипати порізану півкільцями цибулю та спасерувати. Потім м'ясо з цибулею пересипати в каструлю, залити окропом та поставити на вогонь варитися.



Всипати ложку сушеного солодкого перцю.(в мене не було)
Почистити та порізати моркву, салеру, петрушку та картоплю.


Коли м'ясо звариться, всипати підготовлені овочі, чайну ложку кмину, з 8 горошин перцю, зо два лаврових листка, 1 ч.л. хмелі-сунелі. Посолити.


Як почне кипіти, влити декілька ложок томату просмаженого в олії.
(В мене трохи більше консервованого томатного соку, тушила довше;додала 1 ч.л. цукру, влила в зупу, коли картопля вже готова)

В розігрітій пательні спражити декілька ложок борошна.
Положити грудку вершкового масла та ретельно розтерти.
Доливаючи юшки, розмішати та довести заправку до густини сметани. Всипати ложку солодкої меленої паприки та перемішати.

Коли овочі зваряться, перелити заправку в баняк.

Через декілька хвилин посолити та зняти з вогню. Суп має настоятися.
Ну і кришена зелень :)
Дякую пану Кагору і всім смачного!
А МК тут: http://community.livejournal.com/ua_kyxap/237644.html#cutid1

Повідомлення відредагував Славочка - 8 листопада 2010 14:37
Перейти на початок сторінки
lana
8 листопада 2010 17:18
Повідомлення #509


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
Навіть звичайний суп у Славочки виглядає, як святкова страва!!!!!
Перейти на початок сторінки
Маруся
9 листопада 2010 02:00
Повідомлення #510


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Але ти мене Славочко звабила пряниками, це моя слабість. Он недавно чоловік купив в магазині а вони в собі навіть меду не мали. am Треба буде собі самій напекти.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 09:04

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 26
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100