Отже, колись попався мені рецепт від ПоваренкаСПоварешкой – мені він просто сподобався, а любима сусідка - в захваті – пече мінімум в двох екземплярах:
Пісочний пиріг з яблучним кремом
Настоювати мінімум ніч – можна до 2 днів – від цього стає однорідним і просто тане в роті.
Тісто: 250г маргарину+1скл.цукру=розтерти в крихти,
Додати 2 яйця, 1/3ч.л. солі, 1ч.л.соди+лим.сік (я давала амоняк – люблю його, а в даному рецепті саме тут йому місце), 3 скл. муки, скл. крохмалю, 100мл молока.
Замісити тісто, розділити на 3 частини (знову додаю від себе – хто любить тісто – діліть на 3 частини, хто любить крем (як я) – діліть на 5 – виходить суперово!
Тісто розкачуємо на тортівницю або на протвень зі стороною 23-25см (гарно розтягується мокрими руками).
Випікати при 250° 7-10 хв, знімати широкою лопаткою дуже обережно – тісто крихке.
Крем: 1кг яблук (можна брати до 1,5кг) потерти на грубій терці, додати 1скл. цукру (вважайте на солодкість яблук), 1скл. сметани, варити 30хв на маленькому вогні – стояти і мішати, і не відходити (добре, що в мене є антипригарна пательня – все ніжно кипить і не пристає). Крем відставити, щоб охолов.
Збити 250г масла, додати по ложці яблучну масу, додати -1скл. різаних грецьких горіхів, корицю і ваніль – за смаком. Перемастити корж, поставити в холодне місце.
Робити легко, я в своїх рецептах віднесла його не до пирогів, а до тортів – він того вартий.
Звіти - на головну.