Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
marinka
17 лютого 2010 18:49
Повідомлення #111


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Ірусік! Файна капусточка і соус! Ух, нагнала мені апетиту! smile


Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 лютого 2010 18:20
Повідомлення #112


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Усім привіт!!!


Я не пропала – я просто попала… на батьківські збори, а звідти – на тренінг, а потім – заборонила дітям компютер, і щоб не спокушати їх, сама майже не включала його – лише перевірити пошту і переглянути новинки на рідному сайті…
Їсти варила, але без фото, майже.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 лютого 2010 18:23
Повідомлення #113


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Отже, колись попався мені рецепт від ПоваренкаСПоварешкой – мені він просто сподобався, а любима сусідка - в захваті – пече мінімум в двох екземплярах:
Пісочний пиріг з яблучним кремом


Настоювати мінімум ніч – можна до 2 днів – від цього стає однорідним і просто тане в роті.
Тісто: 250г маргарину+1скл.цукру=розтерти в крихти,
Додати 2 яйця, 1/3ч.л. солі, 1ч.л.соди+лим.сік (я давала амоняк – люблю його, а в даному рецепті саме тут йому місце), 3 скл. муки, скл. крохмалю, 100мл молока.
Замісити тісто, розділити на 3 частини (знову додаю від себе – хто любить тісто – діліть на 3 частини, хто любить крем (як я) – діліть на 5 – виходить суперово!
Тісто розкачуємо на тортівницю або на протвень зі стороною 23-25см (гарно розтягується мокрими руками).
Випікати при 250° 7-10 хв, знімати широкою лопаткою дуже обережно – тісто крихке.
Крем: 1кг яблук (можна брати до 1,5кг) потерти на грубій терці, додати 1скл. цукру (вважайте на солодкість яблук), 1скл. сметани, варити 30хв на маленькому вогні – стояти і мішати, і не відходити (добре, що в мене є антипригарна пательня – все ніжно кипить і не пристає). Крем відставити, щоб охолов.
Збити 250г масла, додати по ложці яблучну масу, додати -1скл. різаних грецьких горіхів, корицю і ваніль – за смаком. Перемастити корж, поставити в холодне місце.
Робити легко, я в своїх рецептах віднесла його не до пирогів, а до тортів – він того вартий.

Звіти - на головну.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 січня 2014 11:54
Перейти на початок сторінки
Славочка
28 лютого 2010 18:30
Повідомлення #114


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
В моєї бабуні цей улюблений яблучний торт. Любить його через винний смак великої кількості яблук у кремі. особливо часто його пекла, коли дозрівали осінні ранети у бабусиному саду. Дякую Іринко, аж їх запах мені нагадався. вже й того дерева нема....ностальгія.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 лютого 2010 18:37
Повідомлення #115


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Коли мені на очі попались "живі" вершки від "Драгобрата", я не втрималась, і приготувала Вершковий десерт:

Стандартний набір: внизу - шматочки ананасів, манго, потім - вершки, збиті з 1ч.л. цукру, зверху - тертий шоколад і горіхи. Смакота!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 лютого 2010 18:41
Повідомлення #116


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Славочка, у мене також є подібний рецепт від бабусі, але там інші коржі, крем - майже той самий, і пляцок виходить нижчим.
Яблука справді краще підходять винні, але так, як вони тут труться на терці, то це також непоганий спосіб переробки яблук, що починають псуватися... smile
Перейти на початок сторінки
Славочка
28 лютого 2010 18:50
Повідомлення #117


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
ой, а вершковий десерт--смакота. я б від такого не відмовилась--фруктового. А ще з чорносливом так хочеться... не бачила таких вершків. а де у Львові ти їх купила?
Перейти на початок сторінки
gutka
28 лютого 2010 18:50
Повідомлення #118


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Ірка-Шкірка
Пісочний пиріг з яблучним кремом

смачненький вигляд у твого пляцка, я такого ще не пекла, також люблю яблука у десертах
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
28 лютого 2010 18:55
Повідомлення #119


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Славочка, вершки 400г 7 днів термін придатності у відерку я знайшла в маленькому магазинчику навпроти Південного - коли з малою гуляла, кажуть, що бачили також в "Фуршеті" - сама не була, не знаю. На майбутнє попробую домовитись з одним продавцем на базарі, в якої я купляю молочні продукти "Драгобрат".
А чорнослива на той момент не було під рукою, тепер вже запаслась, а в "Метро" найшла купу класних фруктів типу манго в сиропі, рамбутана в сиропі і гуави в сиропі - з ними готувала аналогічні десерти.
Перейти на початок сторінки
gutka
28 лютого 2010 19:06
Повідомлення #120


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Ірка-Шкірка
7 днів термін

напевно через малий термін їх важко знайти у наших магазинах, я бачила у нас сметану у відерцях від "Вершкового раю", але лише одного разу, більше коли б не зайшла немає....а на молочні продукти "Драгобрата" зверну увагу коли поїдемо до більшого міста
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




4 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 4)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:36

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 94
Гостей: 92
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100