Овочеве асорті
Перші мої асорті закручувались в 3х літрових банках і особливого бавлення не займали, але, коли я скуштувала в мами вишукане однолітрове асорті, з якого хочеться попробувати кожний вид овочів і ще трішки, я полюбила цей рецепт. Таке асорті - окраса святкового столу, бо за звичайною трапезою тарілка моментально спустошується. Рецепт переписала сестричка Оля від близької подруги Галі.. Отож-бо:
- 1кг болгарського перцю - порізати шматочками;
- 1кг моркви (вибирати не грубу) - почистити, порізати шматочками 1,5см, варити 7-10хв;
- 1кг яську - варити 10-15хв;
- 1кг цвітної капусти - варити приблизно 5хв;
- 1кг капусти кель - варити 3-5хв;
- 1кг шпарагівки - варити 10-12хв;
- 1кг маленьких помідорів - помити
- все решта також (бажано);
- 1кг маленьких огірків - порізати.
Викладати шарами в 1л банки:
1. Перець;
2. Огірок;
3. Ясьок;
4. Помідори;
5. Шпарагівка;
6. Цвітна капуста;
7. Кель.
Маринад: 3л води, 120г цукру, 120г солі, по 7шт. чорного і духмяного перцю, 2-3 лаврові листочки - довести до кипіння, додати 16-19ст.л. оцту, залити в банки;
- стерилізувати 15хв.
На 10 1,5л банок (це я страждаю гігантоманією і 1л асорті на один раз замало) необхідно приготувати маринад з 6,5л води.