Тісто:
1 п. маргарину (250 г)
1 ст. цукру
3 яйця
200 г сметани
1 ст. л. розпушувача
600-700 г муки
вишні
1 яйце, цукор
Цукор розтерти з жовтками.
Муку змішати з розпушувачем, додати маргарин, порубати ножем.
З'єднати жовтки з мукою, влити сметану. В кінці додати збиті білки.
Розділити тісто на дві частини, одну більшу, іншу поменше.
На деко викласти частину побільше і зробити борти. Посипати сухарями або манною крупою. Викласти вишні перемішані з цукром, і накрити іншою половиною тіста. Добре заліпити краї.
Збити 1 яйце, вилити на тісто, і щедро посипати цукровим піском.
Запікати до готовності.
Тісто підходить для яблучної або сирної начинки також.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua