Рецепт збірний, мак
звідси, сир
звідси, а тісто
звідсиЯ робила все на малу форму.
Ітак тісто:
0,5 п. маргарину
0,5 ст. цукру
2 яйця
100 г сметани
0,5 ст. л. розпушувача
350 г муки
Цукор розтерти з жовтками.
Муку змішати з розпушувачем, додати маргарин, порубати ножем.
З'єднати жовтки з мукою, влити сметану. В кінці додати збиті білки. Тісто мажуче виходить. Розрівняти на бритванці ложкою.
Макова маса
Мак:
2 ст. сухого маку (але на другий раз дам 3 стакани)
2 яйця
0,5 ст. цукру
1 ст. л. розпушувача
1 ст. л. манки
Мак залити водою, поставити на вогонь і почекати, нехай вся вода випарується. Тоді 3-4 рази пропустити через мясорубку. Потім дати манку, розпушувач, цукор, жовтки і в кінці збиті білки.
500 г мякого сиру
1 пакетик любого пудинга
1 ст. л. крохмалю,
0,5 ст. жирних вершків
2 яйця
1/2 ст. цукру
Сир перемолоти через сито, добавити яйця, крохмаль, пудинг, цукор і жирні вершки. Все це збити до пишної маси.
Тісто посипати трохи манкою, викласти сир, а потім мак. Спекти) А потім ше можна полити шоколадом, так буде смачніше в сто раз)
До речі, запитання, чим все-таки краще посипати тісто, щоб воно мокріло від сиру?