Тісто:
500 г муки
4 яйця
1 ст. цукру
200 г сметани
200 г маргарина
2 ст. л. розпушувача
Мак:
4-5 ст. сухого маку
3 яйця
1 ст. цукру
2 ст. л. розпушувача
1 ст. л. манки
Налити небагато води в мак, поставити на вогонь і помішуючи випарувати всю воду. Коли остине, дати 3 жовтки, цукор, манку, порошок. Білки збити окремо і акуратно перемішати з маком.
Для тіста:
Яйця розтерти з цукром, добавити сметану, мягкий маргарин і муку просіяну разом з розпушувачем. Замісити тісто. Воно вязке, накладати ложкою на застелений пергаментом лист. Присипати легенько мукою і розрівняти рукою тісто, роблячи борти по бокам. Посипати тісто манкою, щоб тісто не було потім мокре від маку.
Викласти начинку, розрівняти і пекти приблизно годину-півтори при температурі 180 градусів.
Зразу з форми не виймати, нехай трохи в формі вистине.
Коли остине, полити шоколадною глазур'ю.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua