Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 В гостях у Майї-2
Solka
30 квітня 2013 19:55
Повідомлення #431


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Майєчко, всі страви мають право називатись Королівськими! Неперевершено!!! :winked:

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
8 травня 2013 10:03
Повідомлення #432


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Христос Воскрес!!!!
Воістину Воскрес!

З Великоднем ,дівчатка!!!
Всім щиро дякую за відгуки і увагу до моєї кухоньки!!

Паска "Смакота"-рецепт на Головній сторінці)
Пасочки маленькі"Від Василя Мирославовича"
тут рецепт


з цукатами і родзинками

Пасочка"Святкова"-рецепт в темі Пасок






Хочу поділитися з Вами рецептиком приготування смачної підчеревини або сальця )
Сало делікатесне(поки без фото) :p0127:
0,5 кг підчеревини чи сала з м"ясним прошарком :
1 ст.л. солі
10 зубків часнику
5-6 лаврових листків
чорний мелений перець
1-2стл. майонезу

Сало або підчеревину промити,просушити паперовою серветкою,нарізати шматками по 7-10см,нашпигувати часником,натерти зверху подрібненим часником , перцем,сілллю,змастити майонезом і кожен шматочок загорнути в три поліетиленові пакети,-зробити три шари) покласти в кожен по лавровому листку, і варити сало близько 2 х годин на повільному вогні.
Вийняти,охолодити і не виймаючи з пакетів,-покласти в холод на 24 години.
Нарізати на тоненькі шматочки і смакувати!

Рецепт від маминої сусідки,пригостила на Свята.Смачно).


Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 18 травня 2013 10:53
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
12 травня 2013 18:30
Повідомлення #433


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Ще маю декілька фото Пасочки :p0127:
Паска"Чудо",-солодка,соковита і ніжна)
Рецепт на Головній сторінці



Декілька порад-секретів для господиньок по випічці Пасок.
*Продукти для випічки Паски повинні бути виключно свіжими і найкращими.
*Борошно брати тільки з
твердих сортів пшениці з високим вмістом клейковини,краще "Макфа"-особливо для такої відповідальної випічки,( ще непогане"Закрома" і "Керч -млин")обов"язково просіяти через сито.
*Яйця-тільки домашні і також-найсвіжіші
*Масло-справжнє вершкове ,не спред.Можна маргарин високої якості,хороший"Пампушок"-Львівський.
*Молоко-жирне і домашнє.

Кожного разу,коли випікаю Паски-відкриваю для себе щось нове і цікаве. Були помилки і на них я навчилася ,- і тому рецепти і технологія приготування кожного разу відшліфовуються і стають більш досконалими.


Якщо в рецепті вказано ,що до тіста йдуть цілі яйця,-краще відділити жовтки від білків .Жовтки розтерти з сіллю і витримати 10-15 хвилин.Коли такі жовтки додасте в тісто-воно буде яскраво-жовтого кольору.Білки охолодити і окремо збити з цукром і ,додаючи до тіста,гарно перемішати.
Струкрура тіста буде більш ніжною і не буде кришитися.

Вимішування тста для Пасок.
Досвідчені господині знають,яке тісто повинно бути на дотик:м"яке,ніжне,податливе,слухняне.Не повинно липнути до рук і стінок посуду,після третього замісу-посудина буде чистою,тісто вбере майже всі залишки.Його можна покласти на стільницю і формувати кульки.
Але місити треба довго.Перший раз хоча б хвилин 40= до появи повітряних бульбашок .
Якщо при вимішуванні тіста ви помітили ,що воно "рідне",липке-можна додати ще бороша,збільшити його кількість ,ніж вказано в рецепті.Руки змащуйте олією,або розтопленим смальцем-легше місити і швидше буде видно результат,а випічка довго зберігатиме свіжість)))
Буває й таке,що борошно низької якості з малим вмістом клейковини і тісто вийщло зарідке ,але ми ставимо його пекти,сподіваючись ,- що все буде добре...Гарно підійшло в формах...,але в печі-може опасти,або потікти через верх.
Таке буває і через високу активність дріжджів,їх надлишок і недостатньо вимішане тісто,воно продовжує бродити навіть у духовці.
Так було у моєї подруги в цьому році.Перший раз пекла Паски і тісто було рідке,коли поставила пекти.Замісила всі продукти,розклала по формах ...,дала піднятися тісту до країв форми і відразу в духовку...
Паски печуться близько години на повільному вогні.Виймати з формочок -тільки охолодженими ,покласти на бік і легенько струснути.Якщо Пасочка десь погано відстає від стінок формочки-проведіть навкруг неї тоненьким довгим ножем,дістаючи дно і провівши по стінках.Паска легко вийде з форми.
Розрізати Паски гарячими не можна,почекати не менше 2-3 годин.В іншому разі Ви можете зіпсувати випічку і вона Вам може здаватися гливкою,або сирою)
Готові Пасочки загорніть у харчову плівку)
Бажаю всім гарної Паски і чудового настрою!





Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 16 травня 2013 09:23
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
16 травня 2013 23:20
Повідомлення #434


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Цитата: Майя Шутенко
Вимішування тста для Пасок.
Досвідчені господині знають,яке тісто повинно бути на дотик:м"яке,ніжне,податливе,слухняне.Не повинно липнути до рук і стінок посуду,після третього замісу-посудина буде чистою,тісто вбере майже всі залишки.Його можна покласти на стільницю і формувати кульки.
Але місити треба довго.Перший раз хоча б хвилин 40= до появи повітряних бульбашок .


Спасибі за гарні поради.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
17 травня 2013 10:48
Повідомлення #435


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Майя Шутенко
Декілька порад-секретів для господиньок по випічці Пасок.

Цитата: Майя Шутенко
Бажаю всім гарної Паски і чудового настрою!

Дорогенька Майєчко, Ваші чудові поради на вагу золота!! Думаю стануть в пригоді і молодим господинькам і послужать гарним нагадуванням господиням з добрим стажем) випікання великодньої краси!!




Хай мир у серці Вашому панує.
Хай ангел Божий щастя Вам дарує.
Ісус Христос – здоров'я шле з небес.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!




Хай Божа матір Вас охороняє,
А Дух Святий здоров'я посилає.
Господь дарує Ангела з небес!
– Христос Воскрес!
– Воістину Воскрес!





Повідомлення відредагував Ксенічка - 17 травня 2013 10:51
Перейти на початок сторінки
daisy
20 травня 2013 16:05
Повідомлення #436


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 20
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 17
Реєстрація: 15.07.2012

ICQ:--

Бали: 306
Маєчко, велика подяка за нові рецепти і поради. :winked:
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
21 травня 2013 09:35
Повідомлення #437


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Дівчатка :a0a: ,дякую за те,що заходите до мене на кухоньку!!
Від душі запрошую поснідати зі мною,пригощаю смачненькою картопелькою під сиром))).Готується швидко,вранці дуже смакує.Страва мені подобається своєю простотою і універсальністю.Кожного разу можна отримати щось цікаве ,з неповторним смаком і ароматом.,-додаючи новий складник до основного рецепту:
це може бути дрібно посічена шинка,бекон,копчена ковбаска,підсмажена цибуля, порізаний солодкий перець,помідори.
Картоплю можна змастити сметаною ,а зверху посипати тертим твердим сиром.
Зверху можна прикрити фольгою-для отримання ще більшої рум"яності)
Рецепт я писала на сайті,в кулінарному Флеш- М,фото :p0127: чомусь там не відкривається :smile:

Якщо додасте шматочки підкопченого бекону-...,ммм!Аромат печеної картопельки ніжно огорне носики Ваших близьких,ласкаво розбудить їх і запросить до столу)
Смачного ,мої любі ,заходьте!!!!

картопля під сиром

Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 21 травня 2013 10:04
Перейти на початок сторінки
ssaazzoonn
21 травня 2013 09:50
Повідомлення #438


Файна господиня
  • 51

Репутація: 421
Група: Кондитер
Повідомлень: 1087
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 963
Цитата: Майя Шутенко
картопля під сиром

Ой, як смачно запахло картопелькою!!! А ще й пiд сиром !!!!!!!!
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
21 травня 2013 14:40
Повідомлення #439


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Майя Шутенко
Від душі запрошую поснідати зі мною,пригощаю смачненькою картопелькою під сиром)))

Майєчко, радо приймаю запрошення ( обідаю)!!)Така смачненька та ароматненька картопелька!!! Дякую за гостинність!! :love:



Вариться картопля
В печі в чугунці.
Де велика ложка,
Мені по руці?
Розімну картоплю,
Олією поллю,
Покришу я кріпчик,
Крихту посолю.

Хлебчика відріжу
І за огірком
Я спущуся в льох
З тьмяним ліхтарем.
До чого же смачно!
Вiк би так їдав.
Хліб ти наш насущний,
Що Господь нам дав.
Ю.Клевер.


Пісня до смачненького обіду))


Повідомлення відредагував Ксенічка - 21 травня 2013 14:42
Перейти на початок сторінки
KASYA
21 травня 2013 20:37
Повідомлення #440


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Цитата: Майя Шутенко
Аромат печеної картопельки ніжно огорне носики Ваших близьких,ласкаво розбудить їх і запросить до столу)


Майєчко, що смачно - без сумніву, але ж ще, як поетично! Супер, дякую від душі :3fb:

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 16 травня 2024 15:03

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100