Ще маю декілька фото Пасочки
Паска"
Чудо",-солодка,соковита і ніжна)
Рецепт на Головній сторінці
Декілька порад-секретів для господиньок по випічці Пасок.*Продукти для випічки Паски повинні бути виключно свіжими і найкращими.
*Борошно брати тільки з
твердих сортів пшениці з високим вмістом клейковини,краще "Макфа"-особливо для такої відповідальної випічки,( ще непогане"Закрома" і "Керч -млин")обов"язково просіяти через сито.
*Яйця-тільки домашні і також-найсвіжіші
*Масло-справжнє вершкове ,не спред.Можна маргарин високої якості,хороший"Пампушок"-Львівський.
*Молоко-жирне і домашнє.
Кожного разу,коли випікаю Паски-відкриваю для себе щось нове і цікаве. Були помилки і на них я навчилася ,- і тому рецепти і технологія приготування кожного разу відшліфовуються і стають більш досконалими.
Якщо в рецепті вказано ,що до тіста йдуть цілі яйця,-краще відділити жовтки від білків .Жовтки розтерти з сіллю і витримати 10-15 хвилин.Коли такі жовтки додасте в тісто-воно
буде яскраво-жовтого кольору.Білки охолодити і окремо збити з цукром і ,додаючи до тіста,гарно перемішати.
Струкрура тіста буде
більш ніжною і не буде кришитися.
Вимішування тста для Пасок.
Досвідчені господині знають,яке тісто повинно бути на дотик:м"яке,ніжне,податливе,слухняне.Не повинно липнути до рук і стінок посуду,після третього замісу-посудина буде чистою,тісто
вбере майже всі залишки.Його можна покласти на стільницю і формувати кульки.
Але місити треба довго.Перший раз хоча б хвилин 40= до появи повітряних бульбашок .
Якщо при вимішуванні тіста ви помітили ,що воно "рідне",липке-можна додати ще бороша,збільшити його кількість ,ніж вказано в рецепті.Руки змащуйте олією,або розтопленим смальцем-легше місити і швидше буде видно результат,
а випічка довго зберігатиме свіжість)))
Буває й таке,що борошно низької якості з малим вмістом клейковини і тісто вийщло зарідке ,але ми ставимо його пекти,сподіваючись ,- що все буде добре...Гарно підійшло в формах...,але в печі-може опасти,або потікти через верх.
Таке буває і через високу активність дріжджів,їх надлишок і недостатньо вимішане тісто,воно продовжує бродити навіть у духовці.
Так було у моєї подруги в цьому році.Перший раз пекла Паски і тісто було рідке,коли поставила пекти.Замісила всі продукти,розклала по формах ...,дала піднятися тісту до країв форми і відразу в духовку...
Паски печуться близько години на повільному вогні.Виймати з формочок -тільки охолодженими ,покласти на бік і легенько струснути.Якщо Пасочка десь погано відстає від стінок формочки-проведіть навкруг неї тоненьким довгим ножем,дістаючи дно і провівши по стінках.Паска легко вийде з форми.
Розрізати Паски гарячими не можна,почекати не менше
2-3 годин.В іншому разі Ви можете зіпсувати випічку і вона Вам може здаватися гливкою,або сирою)
Готові Пасочки загорніть у харчову плівку)
Бажаю всім гарної Паски і чудового настрою!