Дуже вдячна , дорогі ,любі господиньки,
за Ваші відгуки і оцінки,завжди всією душею радію Вам!
Сьогодні я готувала дуже смачненькі салатики,Свято Михайла!!!Переписи з блокноту.
Вони не складні,продукти такі майже завжди є вдома.
Рецептам моїм можете довіряти і сміливо готувати,Вам сподобається.
"
Екстра-швидкий"відварене куряче філе-0,5 кг
гриби мариновані 1 склянка
консервовані ананаси-1 склянка
сир твердий -200 гр.
майонез -200гр.
Всі інгрідієнти нарізати
крупними шматочками і заправити майонезом.
Якщо гриби невеличкі,то їх залишити ціленькими.Прикрасити чорними оливками без кісточок і петрушкою.
Інгрідієнти в цьому салаті можна міняти і комбінувати,результат-новий смак!
Гриби можна замінити чорними оливками або кукурудзою,всі інші продукти залишаються:курка,сир,ананаси,майонез.Спробуйте!!!!
"Україночка"Деякі інгрідієнти терти на
дрібній терці пошарово над великою пласкою тарілкою,
покриваючи кожен шар тоненькою сіткою майонезу.Пропорція продуктів-довільна
1шар порізаної зеленої цибулі
2шар-порізане дрібно відварене куряче філе
3шар-білки відварених курячих яєць (потерти )
4шар-
мариновані або смажені гриби(смак салату виходить різний:з маринованими-пікантний ,зі смаженими-ніжний) гриби,дрібно порізані5шар-плавлений сирок-(потерти)3шт.
6шар-жовтки курячих яєць
Зверху також покрити тоненькою сіточкою майонезу і посипати подрібненими горіхами.Прикрасити зеленню.
Салат дуже ніжний і повітряний.Головне-не притискати натерті продукти ,а формувати шари,посипаючи їх над тарілкою!!!!
Смачного!!!
Секрет:для того,щоб плавлений сирок можна було легко потерти ,покладіть його на 30 хв. до морозилки.
"Пролісок"4 невеличкі цибулини
200гр. ковбасного сиру,можна плавленим замінити
4 яйця круто зварених
4 яблука,краще кислих сортів
1 пачка майонезу
Всі інгрідієнти в салаті викладати пошарово,які не змішувати між собою!
Нарізану кільцями цибулю ошпарити окропом на 1-2 хв,скропити оцтом,додати трішки цукру,посолити.Викласти на пласку тарілку .
Яблука почистити від шкірки,вийняти серцевину і натерти на грубій терці над цибулею.Не перемішувати!!!
Натираємо яйця на грубій терці
Тремо сир
Покрити майонезомПовторити ще раз-цибуля
яблука
яйця
сир-
покрити майонезом.
В цьому салаті покриваємо майонезом
шар ,який складається із
4 продуктів,а не кожний!
Не перемішуємо!!!!
Прикрасити гілочками петрушки!
При споживанні салату,брати його ложкою із самого низу,щоб спробувати всі шари !
"
Шубка лисиці"Викладати в прозору скляну салатницю або на пласку тарілку чи блюдо пошарово
1 шар-три відварені картоплини натерти на грубій терці,покрити майонезом
2 шар-порізана зепена цибуля,майонез
3 шар-порізане філе оселедця,майонез
4 шар -потерте одне велике яблуко на грубу терку,майонез
5 шар-мариновані гриби порізані(,можна замінити
підсмаженими,теж
дуже смакує),майонез
6 шар-4 варені курячіі яйця потерти на грубу терку,майонез
густою сіткою!!!!!!
7 шар-6 варених середніх морквин потерти на дрібній терці,тримаючи її над салатом.Останній шар,морквяний, повинен бути легкий і повітряний,не притискати ложкою!"Шубка з лисиці"-готова!Прошу ласувати!
"
Вітамінний"(перепис із маминого зошита)
3 сирі морквини
0,5 склянки родзинок без кісточок
200 гр.твердого сиру
3 зубки часнику
0,5 склянки подрібнених волоських горіхів
2 варені червоних буряка невеликі(солодких сортів)
1 пачка майонезу
Викладаємо на блюдо пошарово:
1 шар-натерта сира морква на дрібній терці,змішана з" янтарними "родзинками.Покрити сіточкою майонезу
2 шар-натертий на дрібній терці твердий сир,змішаний з потовченим часником,покрити сіткою майонезу
3 шар-відварені червоні буряки,потерті на дрібну терку і змішані з підсмаженими і посіченими горіхами,-покрити сіточкою майонезу.
Прикрасити гілочками петрушки і синіми родзинками у вигляді виноградного грона.Дуже,корисно, смачно і святково!!!
Спробуйте!!!!
Фото буде!!!!Моя порадаВсі пошарові салати будуть смачнішими,якщо дати їм постояти 2-3 години "Грибна шуба"
В прозору скляну салатницю ,або на пласке блюдо викладаємо пошарово:
1 шар порізана кільцями і замаринована цибуля(ошпарити окропом,скропити оцтом і посипати цукром),покрити сіткою майонезу
2 шар-порізане філе оселедця,покрити сіткою майонезу
3 шар-натерте солодке яблуко на грубій терці,покрити сіткою майонезу
4 шар-натертий плалений сир на дрібній терці,покрити сіткою майонезу
5 -підсмажені з цибулею шампіньйони,покрити сіткою майонезу, не солити,посипати подрібненою зеленню.
Прикрасити гілочками петрушки і зернятами гранату ,або зеленим горошком.