Щиро вітаю всіх моїх гостей та відвідувачів з Новим роком та Різдвом Христовим!Хай щастя,добробут та затишок завжди будуть у Вашій оселі,а кухонька стане джерелом натхнення,творчих злетів та нових ідей у створенні смачних шедеврів!Ми зустрічалися з Вами протягом декількох років,я ділилася найкращими рецептами.Моя сторіночка підходить до фінішу і тому хочеться подарувати Вам ще один гарний рецептик.Ця випічка буде актуальною до Різдва,дуже хороше тісто,просто ідеальне для пиріжків та інших солодких смаколиків.Рецепт від Наталії з "Кулінар-інфо".
Викладаю сюди і рецепт ,поки(
прошу вибачення у Натоньки та модераторів)))
Пиріг-квітка .Борошно - 800г .
.Молоко - 300 мл .
.Цукор - 1склянка (гранчаста-180гр).
.Яйця - 4 шт. (від одного яйця жовток на змащення )
. Олія - 1 склянка
. Дріжджі - свіжі 30-40 гр.
. сіль - 0,5 чайної ложки
. ванілін
Начинка: Готова макова,або перетертий мак з цукром . Можна родзинки з курагою , цукати. Можна курага з яблуками ( свіжими або сухими ) . Можна яблука чи джем.
Дріжджі розвести в теплому молоці , додати столову ложку цукру і одну склянку просіяного борошна. Поставити опару в тепле місце , нехай заграє і підніметься .
Яйця добре збити з цукром , один жовток залишити на змащення .
Додати олію , сіль і ванілін.
Потім додати опару. Перемішати.
Замісити тісто , поступово додаючи просіяне 2 рази борошно. Тісто не повинно бути крутим.
Викласти тісто на стіл, посипаний борошном,вимішувати,змастивши руки олією.
Вимішувати до тих пір, поки не буде липнути до рук. Поставити в тепле місце.
Тісто має підійти 2 рази. З цієї кількості тіста , можна спекти 2 квітки.
Когда тісто підніметься 2 раз , розкачати його в пласт товщиною 0,5 см.
Виложіть на тісто начинку , розподілити і згорнути в рулет. Кінці скріпити , змастивши яйцем , щоб вийшло кільце.Посередині в кільце поставити пусту склянку і так пекти,аби внутрішній край квітки був рівним.
По краю кільця зробити надрізи , але не до кінця.
Залишити пиріг піднятися в 2 рази. Потім обережно змастити жовтком і відправити в розігріту духовку. Спочатку пекти при температурі 150 *, коли почне зарум"янюватися, додати ще до 180*. Печемо 30-35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою або паличкою. Якщо чиста - пиріг готовий.Але слідкувати,щоб не пересушити!!!
Пиріг не повинен бути надто рум"яний)
Готовий пиріг -квітку посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.
Пиріг-квітка дуже смачний,найкраще смакує з маком.Я готувала його вже декілька разів.Тісто солодке, ніжне,м"яке,соковито-вологе.Не черствіє навіть без упаковки.Майбуть тому,що без вершкового масла)))