Доброго ранку дівчатка)))
Сьогодні пригощаю Вас знову лимонною бабкою і ранковою кавою)))Дуже сподобалося тісто.Спробувала змінити технологію приготування і вийшло надзвичайно смачно,мені здається,що бабка ще пухкіша вийшла.
Яйця і масло кімнатної температури, тому дістанемо їх з холодильника заздалегідь. Збиваємо масло 5-6 хвилин міксером до побіління
Всипаємо весь цукор , продовжуючи збивати ще 10-12 хвилин
вийде зерниста структура -
всі яйця розіб'ємо в окрему ємкість
і ,ось
основне-вливаємо їх буквально по ложечці в масляно -цукрову суміш ,
продовжуючи збивати. Цей процес вбивання яєць займає хвилин 15-20 , нам потрібно , щоб весь цукор розчинився , готовність суміші можна перевірити , розтерши між пальцями крапельку суміші , якщо цукор не прощупується - суміш готова ) . Масляно -яєчна суміш повинна бути шовковистою , гладкою , дуже ніжною.
Борошно і крохмаль просіюємо разом не менше трьох разів , щоб борошно набрала повітря.
Висипаємо просіяне суміш борошна і крохмалю в нашу масу,додаємо розпушувач,лимонний сік
все ретельно розмішуємо 20-30 секунд , все,- тісто готове !
Форму змащуємо маслом і виливаємо тісто , бабка гарно росте , тому не заповнюємо форму більше, ніж наполовину .
Духовку розігріваємо до 180 гадусов і ставимо бабу на випічку .
Дістаємо нашу бабульку і залишаємо у формі до повного охолодження ,посипаємо цукром пудрою або поливаємо люкером-за смаком.
Це дивно смачно , тане в роті , ніжно дуже .Спробуйте приготувати так будь-яке тісто для кексу чи баби,навіть без розпушувача виходить повітряна випічка.
на головній рецепт