Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Рецепти паски, Паска сирна, паска на дріжджах...
Майя Шутенко
25 грудня 2009 12:04
Повідомлення #21


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Паска від Василя Мирославовича(переможця конкурсу на кращий рецепт Паски в ж."Великодній стіл" 2001 р.)


Борошно вг 2,5 кг
Яйця 15 шт
Масло вершкове 300 гр.
Цукор 3 скл.
Сметана 0,5 л.
Олія 2 ст. ложки
Родзинки 2 ст. ложки
Ванільний цукор 2 уп.
Сіль 0,5 ст. л.
Дріжджі 150 гр.
Парене охолоджене молоко 1 склянка

Розтерти дріжджі у склянці теплого молока,додати розтоплене масло ,яйця збиті з цукром ,(збивати міксером чи блендером))), і залишити на 2-3 години(на кухні повинно бути тепло!)Коли маса підійде,додати сметану,олію ,сіль,родзинки і ванільний цукор,просіяне борошно. Замісити тісто.
Секрет: щоб Паска не черствіла,в тісто додайте 1 ст. ложку смальцю,або потерті на дрібній терці 2 маленькі варені картоплини.
Тісто поставити у тепле місце на 1 годину , а коли воно збільшиться у 2-3 рази виробляємо колобки і складаємо у форми на 1/2 висоти,даємо підрости на з\4,змащуємо яйцем ,прикрашаємо і печемо.
Якщо Паски прикрашаєте виробами із тіста,то самі Пасочки змастити жовтком ,а прикраси білком- для гарного полиску!
Паски за цим рецептом виходять дуже смачні!

Цей рецепт _мій улюблений!
Мої доповнення:яйця краще брати домашні,щоб пасочки жовтенькі були
Дно форми закривати промасленим папером.Для аромату ще можна додати 1 ч.л.цедри лимону.


Щоб Паски довго були свіжими-закутайте кожну у харчову плівку! :smile:
Перейти на початок сторінки
уляночка
25 грудня 2009 15:03
Повідомлення #22


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Цитата: Майя Шутенко
Паска від Василя Мирославовича
дуже цікавий рецепт!!!!! оригінальний!!! laughing laughing bully
а про такий секрет не знала!!! дуже дякую!!! А що краще - смалець чи картопля?
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
25 грудня 2009 15:04
Повідомлення #23


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Дякую за чудовий рецепт
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
25 грудня 2009 22:23
Повідомлення #24


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Доброго вечора,дорогі дівчата!
Дякую за відгуки.

Паски за цим рецептом я із задоволенням печу уже декілька років і вибрала для себе золоту середину: я кладу в тісто одну чайну ложку смальцю і одну ч.л. вареної картоплі. Прикрашаю квіточками і листочками.
Маю ще декілька перевірених хороших рецептів,напишу наступного разу. З найкращими побажаннями Майя. winked
Перейти на початок сторінки
Іринка
25 грудня 2009 22:31
Повідомлення #25


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Мая, дуже гарні твої рецепти! І дуже смачні! winked
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
26 грудня 2009 10:40
Повідомлення #26


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Дякую!
Наступного разу запропоную Вам рецепт паски на жовтках,а білки йдуть на Великодній торт( на смак "Київського"), також розповім технологію приготування прикрас на пасочки.
З повагою Майя
Перейти на початок сторінки
maija23
12 лютого 2010 13:45
Повідомлення #27


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Дуже гарні і смачні рецепти!
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 14:18
Повідомлення #28


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Справді цікавий рецепт паски, я вже записала wink
Перейти на початок сторінки
maija23
12 лютого 2010 16:03
Повідомлення #29


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255

ПАСКА
Тісто; 2кг.муки
1л.молока
100гр.дріжджів
7жовтків, 2 яйця
200гр.масла
2ст.л. олії
400гр.цукру
ванілін,ізюм,цедра лимону ,1 рюмка горілки
Розвести дріжджі в 200мл.молока/тепле/ із 2ст.л.цукру.Залишити на 15 хв. Збити жовтки і яйця з цукром ,додати розтоплене масло , "набухші "дріжджі ,решту молока,олію і замісити тісто.Добавити ізюм.Залишити в теплому місці на 1 годину.Тісто легенько "опустити" і нехай підходить другий раз ще 1годину.
Змастити форми маргарином і застелити дно папером.
Виложити тісто на 1/3 висоти форми.Коли тісто "підросте" на всю висоту форми,змастити верх жовтком збитим.
Пекти при температурі 190градусів великі /50хв, а малі/35хвилин.
Збити 1 білок з 3ст.л.пудри і прикрасити гарячі паски.Можна замісити тісто на 1 білку і зробити листочки.
В мене з половини порції вийшло 5 пасок/фото додаю/.Маленьку пасочку син з"їв ще по дорозі із церкви.
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 17:49
Повідомлення #30


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
maija23, теж добрий рецепт пасочки,і цей теж запишу ... Дякую! lol

Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 21:32

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 26
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100