Побачила в неті рецепт пирога із штейзелем(тобто з масляними крихтами).
Масляні крихти зразу зробила, у думці вже бачила їх на рогаликах.
Все решта самвидав. Намагалася зробити тісто як у купованих рогаликах, які так люблять дітки. По-моєму, вийшло ще краще!
Рогалики з варенням і штрейзелемТісто дріжджове1 скл кислого молока або кефіру(200 мг)
1скл теплого молока
50 г дріжджів
2 ст.л. цукру
півсклянки борошна
Перемішати, залишити для бродіння на 30 хв.
Додати два яйця, збиті вилкою(залишити трохи жовтка для змащування)
Додати 1 ст.л. олії, щіпку солі, 30-40 г розтопленого теплого маргарину.
Муки додати стільки, щоб було м"яке тісто. Залишити на 1 год. піднятися.
Поділити тісто навпіл. З однієї половини тіста скатати 12 кульок, розкачати кожну довгенькими овалами, начинити густим варенням, скрутити рогалики. Дати розстойку 15 хв.(якраз поки останній рогалик доробиться:))
Змастити жовтком, розведеним невеликою кількістю молока, посипати штейзелем.
Для штрейзелю: 25 г масла, 50 г борошна, 25 г цукру-перемішати у крихти.
Пекти 20-25 хв при 200 градусах.
З другої партії у рогаликів трохи верх потріскав--перестоялися.Добре пекти зразу на двох бляшках у електричній духовці з конвекцією.