У мене сьогодні експерименти з налисниками. Дуже люблю їх готувати. Мама розказувала, що моя прабабуня любила їх теж, пекла тонюсінькі і прозорі.
Налисники з сиром і апельсинамиОтже, саме тісто випробовувала за рецептом Ірочки(
Ірка-Шкіркатут)
дійсно з крохмалем тоненькі і не ламаються. Тільки муки дала трохи більше і цукру, як завжди, лише 1 ст.л.
Начинка:
сир 250г змолоти блендером, додавши 2-3ст.л. сметани, 1 жовток, ванільний цукор, лимонну цедру. Білок збити з цукром(2-3 ст.л.), легко все вимішати.
Апельсин обчистити, порізати на дрібні кубики, додати до начинки.
Налисники перемастити начинкою, скрутити у трубочки, розрізати навпіл, поскладати у змащену маслом форму у вигляді черепиці один на другий, розрізом доверху. Поставити у гарячу духовку на 10 хв.
Поливка: 100мл молока, 2 ст.л. цукру, 1 яйце, 1 жовток, 3 ст.л. сметани змішати і полити налисники. Запікати ще 15 хв.
Ідею складання-запікання-поливки побачила десь в жежешці, тепер не можу знайти, де саме. Називалася страва "палачикен"(мені нагадала палачинки з Болгарії) А зазвичай я роблю їх такими, потім присмажую на маслі