Нагадала мені
Маруся про парфе, а тут і рецепт підвернувся.
оригінал дивіться тут
http://community.livejournal.com/foodclub_ru/303504.html#cutid1Ну а я , як завжди, імпровізувала відповідно до наявних продуктів.
Парфе з чорної смородиниСкладові
Яйця 2 шт.
Цукор 3ст.л.
смородина заморожена 300 г
Сметана 30% 100 мл
згущонка (менше півбанки)
сир домашній 200 г
Вода 3 ст.л.
1)Спочатку розморожену смородину змолоти блендером і протерти через сито, щоб не було шкірок. У пюре додати згущонки на смак. В мене був ще чорничний сік, десь 50 мл--теж туди.
2) Сир змолоти блендером з сметаною, туди ж додати жовтки. Якщо сир сухуватий, то додати 50 г розм'якшеного масла.
3) У білки, як в оригінальному рецепті додати 3ст.л. води+3 ст.л. цукру, поставити на водяну баню і збивати спочатку на малій швидкості 4 хв, тоді на максимальній. Мені здалося, що білки заварюються(боюся я цих експериментів з білками
), я миску вийняла з бані і ще збивала 4 хв до охолодження. Маса дійсно стійка і пишна.
4)Змішати все разом. Можна додати жменьку цілих ягід. Заморозити.
Фото пізніше--десерт морозиться.
Ось додаю. Доця свою порцію ще посипала шоколадними пластівцями :)))