Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки, мої кулінарні витвори
Славочка
26 січня 2010 21:50
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Додала вище спосіб приготування.
gutka, традиційна литовська страва більше нагадує наші балабони (як наз. в нас) чи гомбовці (теж обговорювали на форумі).

Оригінальний рецепт такий:
Інгредієнти:
1 кг сирої картоплі, 3-4 варені картоплини, сіль.
Очищену картоплю натерти, віджати. Сік не виливати, почекати поки осяде крохмаль. Варену картоплю роздавити. Сиру, варену картоплю і крохмаль перемішати, посолити. Беремо по 80 г тіста, робимо коржик(на долоні), закладаємо начинку, краї добре притискуємо і формуємо довгастий цепелін. Кидаємо в киплячу посолену воду і варимо 20-25 хвилин.

Начинки до Цепеліна

М'ясна: 300гр м'яса, 1 ст. ложка сметани, майоран або мелений перець, Сирна: 300 гр сиру, 1 яйце, 1 ст.ложка сметани, 20 гр сала, 1/2 ч. ложки пом'яті, сіль.
Грибна: 50 гр сушених грибів, 2 цибулини, 100 гр копченого сала, 2 ст. ложки мелених сухарів, 1 яйце, сіль.

Вдома в мене роблять таку ж страву з начинкою із вареної картоплі і називають балабони.
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 січня 2010 09:41
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Залишила для чоловіка кусочок пирога"Крокодил". Смакує з майонезом від lubany і ікрою.


Повідомлення відредагував Натонька - 19 лютого 2014 16:59
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 січня 2010 09:43
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ці лебеді з короваю нагадали мені ще одну гарну страву. Буде ввечері. А ангелика доця витинала з журналу Зернятко.



Смакує у Славочки

Повідомлення відредагував Натонька - 19 лютого 2014 17:00
Перейти на початок сторінки
gutka
27 січня 2010 11:05
Повідомлення #14


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Славочка,
тебе також вітаю з відкритям власної темки і бажаю далі дивувати нас своїми витворами на кухні, з найкращими побажаннями, Катя

Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
27 січня 2010 11:40
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Славочка!
Вітаю з відкриттям власної сторінки!
Обдарованих і талановитих майстринь на Дрімфуді стає все більше.! wink

Бажаю творчого натхнення і невичерпної фантазії на прекрасній кулінарній ниві!!!
Перейти на початок сторінки
marinka
27 січня 2010 12:26
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Славочка вітаю тут дуже смачно, тож в цьому дусі і надалі. Вітаю
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 січня 2010 13:04
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Катя, Майя, marinka, дякую. Буду старатися.
Ось такі лебеді прилетіли на день народження любої донечки
Святкові еклери "Лебеді"


Складники:
Борошно 200 г
Масло або маргарин 100 г
яйця 4 шт.
вода 250 мл
Заварний крем на сметанковому пудингу+200 г масла збити.
Приготування тіста:
В банячок налити воду і покласти масло, додати щіпку солі, довести до кипіння.
Поступово всипати борошно, постійно помішуючи. Замісити еластичне тісто і виключити газ. Коли вистигне, вмішати по одному яйця, вмішуючи кожне наступне після того, як до однорідності розмішається попереднє.
Духовку розігріти до 180. Бритванку застелити пергаментом. Через кулінарний шприц витиснути "шийки" у вигляді двійки і кульки. З того тіста має вийти 20 шт приблизно.
Пекти 30-40 хв.
Крем заварний. В ньому молока заварювала вдвічі менше, ніж написано на упаковці пудинга.
Перейти на початок сторінки
Іринка
27 січня 2010 14:39
Повідомлення #18


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Славочка,ці лебеді дуже красиві! Господинька! laughing
Перейти на початок сторінки
Іванка
27 січня 2010 14:56
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Славочка вітаю з відкриттям власної теми
Лебеді дуже гарні і оформлення ваших страв досить цікаве laughing
Перейти на початок сторінки
lyudmula
27 січня 2010 17:38
Повідомлення #20


Молода господинька
  • 34

Репутація: 2
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 50
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 202
Гарні лебеді. Еклери завжди смачні з будь-якої начинкою, а для донечки такі лебеді то радість.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 09:11

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 45
Гостей: 39
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100