Пропоную вам нині щось надзвичайно просте і смачне.
А ще якщо в когось є такі вереди, як в мене, що квашену вітамінну капусту ніяк не їдять, то це спосіб, де її можна сховати.
Ідею побачила в жж lisa_alis
Деруни з капустою та салат з сиру і цибулі.Смакує ось так
Склад на 4 порції (приблизно 16 оладок)
700 гр. картоплі
300 гр. квашеної капусти
1 яйце
1 ст. ложка без гірки крохмалю
1 ст. ложка знежиреного сиру (кремоподібного)
сіль, перець
щіпка мускатного горіха
2-3 ст. ложки рослинної олії
450 гр. знежиреного сиру (кремоподібного)
кілька стебел зеленої цибулі
маленький пучок петрушки
200 гр. сметани
сіль, перець
Приготування:
Зелену цибулю наріжте тонкими кільцями. Петрушку вимийте, обсушіть й дрібно наріжте. Змішайте сир, сметану, зелень, посоліть й поперчіть.
Картоплю почистіть й натріть на великій тертці. Квашену капусту добре відіжміть. З'єднаєте яйце із крохмалем і сиром, а потім усе перемішайте з картоплею й капустою. Приправте.
Розігріти сковороду з олією, для кожного деруна кладіть на сковороду 1 ст. ложки капустяно-картопляної маси, притискайте її зверху й по краях і обсмажуйте на середньому вогні 3-4 хвилини. Подавайте із сиром.
Я потерла картоплю на морквяній дрібнішій терці, капусту якомога дрібніше порізала, крохмалю взагалі не додавала. Смачно, капусти там не відчутно, але її вітамінчики залишилися.