Нарешті закінчила тортик
Торт із зефіром(з шоколадною мастикою)
Інградієнти:
1 корж пісочний:
2 склянки борошна
3 жовтки
100г масла
1 склянка цукру
1 п. порошку до печива
2 корж маковий:
1 скл. маку
0.5 скл. цукру
1 ст.л. м"якого масла
3л манки
3 білки
На форму д.26см 6 шт. біло-рожевого зефіру.
Крем:250 г масла
1б. згущеного молока
2 ст.л. лимонного соку.
Декорування шоколадною мастикою.
Приготування:З продуктів на 1 корж замісити тісто і викласти у форму.
Мак запарити окропом, за півгодини злити воду і ще раз запарити окропом. Добре втерти, щоб побілів. Додати масло, манку, збиті з цукром в круту піну білки.
Викласти макову масу на корж і пекти 50хв при 200градусів.
Готовий корж охолодити і вийняти з форми.
Приготувати крем: зварене згущене молоко розтерти з розм'якшеним маслом, додати лимонний сік по пару крапель.
Корж змастити кремом і покрити половинками зефіру. Викласти решту крему. Розрівняти поверхню. Охолодити в холодильнику.
Верх торта прикрасити шоколадною мастикою.