Цитата: Ксенічка
Вже чую казковий аромат східних солодощів. Чекаю...
Пригощайтеся,на здоров"ячко!!!
Рецептів приготування пахлави є дуже багато,чимось вони схожі і мають кожен свої особливості.Пропоную спробувати цю смачну випічку за цим переписом,готується легко.
Рецептик від мого сусіда Гагіка Геворгяна-(працював шеф-кухарем)
Пахлава3-3,5 склянки борошна
3 яйця-відділити жовтки від білків.
1 пачка маргарину-200гр.
200гр сметани
сіль
ваніль
горіхи волоські підсмажені на сухій пательні-2 склянки
1,5 склянки цукру
Я ще додавала
соду 0,5 ч.л.
оцет 1 ч.л
1 ч.л. горілки.Приготування3 склянки просіяного борошна перетерти з маргарином,додати сметану,2 жовтки,щіпку солі,ванілін,соду,погашену оцтом і замісити тісто.Покласти його на 40 хвилин до морозильної камери.
Начинка3 білки збити з 1,5 склянки цукру,додати 2 склянки мелених горіхів
.
Тісто вийняти з морозилки,розділити на 3 частини і розкачати їх на стільниці,
підпилюючи борошном.Дечко застелити промасленим папером або змастити рослинною олією і покласти на нього 1-ий пласт тіста,викласти 1/2 начинки,накрити другим пластом,трішки притиснувши руками поверхню,змастити начинкою і накрити третім.Зверху покрити яєчним жовтком і порізати ножем на ромби.Кожен кубик прикрасити арахісом чи кеш"ю.
Ставити випікатися до духовки на 40 хвилин до рум;яного кольору.
Можна покрити зверху медом,розведеним гарячою водою, і дати ще підрум"янитися до червоного кольору.
Вимкнути вогонь і дати пахлаві підсушитися у духовці ще 5-10хвилин.
Пахлава виходить м"яка і хрумка водночас!
Смакота!