Сьогодні пекла тортик
"Хатинка"(,рецепт із журналу"Рецепти господині")
Тісто1,5 пачки масла чи маргарину(250грамової)
3 яйця
1,5 склянки сметани
1 ч.л.амоняку(я брала соду,погашену оцтом)
борошна -скільки вбере тісто.У мене пішло до 5 склянок
Крем1 склянка цукру
3 ст.л.борошна
0,5 л.молока
Зварити заварний крем,(борошно спочатку розмішати в невеличкій кількості молока,потім вливати суміш у кипляче молоко,додати цукор,помішуючи)в охолоджений вбити масло вершкове-300гр.,збити міксером до пухкої,повітряної маси.Для смаку додати ванілін ,сік або цедру лимона
глазур3 ст.л.какао
5 ст.л.цукру
3ст.л.молока
50 гр.масла вершкового.Все довести до кипіння,гарячим полити торт.
Приготування рулетиківЯйця збити зі сметаною,додати розм"якшений маргарин,амоняк,чи соду,всипати борошно і замісити м"яке ,пластичне тісто,щоб не липло до рук.Поділити його на 21 кульку,кожну тоненько розкачати ,,змастити густим варенням,будь-яким_і загорнути рулетиком.Приготовлені трубочки викласти на застелене промащеним папером дечко і спекти до готовності.Печуться швидко,десь10-15 хв.
Спечені і охолоджені рулетики скропити сиропом з додаванням горілки, коньяку чи лікеру(на 100гр.сиропу-3ст.л.горілки чи лікеру,коньяку), викладати на пласку тарілку і кожен" поверх" перемащувати кремом-дуже щедро, у такій послідовності
спочатку 6-трубочок-змастити кремом
другий шар-5 трубочок,крем,третій шар-4 і крем,четвертий -3і крем,п"ятий-2,шостий-1,залити кремом і посипати тертим шоколадом ; або полити зверху глазур і посипати кокосовою стружкою або подрібненими горіхами.Дати просочитися 5-6 годин.
****************************************************************************
Торт вийшов дуже великий,
,не помістився у об"єктив
,видно тільки третю верхню частину
, хотілось ближче сфоткати
,але смачний.Хатинку готувала колись з вишнями ,але цей також дуже всім сподобався.Крем можна робити вершковий і
сметанний-800гр.сметани,1 склянка цукру,загущувач,ванілін .Або приготуйте Ваш улюблений крем.
Заварний крем за моїм рецептомМожна тут глянутиСекретЩоб коржі(медові,пісочні,листкові) краще просочувалися кремом,перед тим ,як змащувати їх,скропити горілкою(,коньяком,ромом) розведеною з водою у співвідношенні1:1.Бісквітні -скропити солодким чаєм або кавою.Цю пораду дала моя знайома,вона пече торти на замовлення.