Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Славочка
26 листопада 2010 16:58
Повідомлення #61


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
і в мене гарбузи закінчились. А шкода, люблю такі зупки!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
29 листопада 2010 22:40
Повідомлення #62


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Гальма


Рецепт знайшла не те слово, випадково – допомагала синові шукати визначення різних видів гальм з фізики, в результаті вийшли ще одні східні солодощі. Це страва татарської кухні від Алли Ібрагімовної з gotovim-doma.ru. В Дагестані цю страву називають «бакук» і готують на велике мусульманське свято Ураза Байрам.

Склад

200г масла
200 г муки
200г меду

Масло розтопити в каструльці і прокип’ятити хвилин 15, знімаючи піну. Потім просіяти муку і варити суміш протягом 30хвилин, поки маса набуде темно-кремового кольору.
Зняти масу з вогню, додати мед і обережно вимішати.
Викласти в форму, змащену маслом, розрівняти. Коли охолоне, порізати ромбиками.
Від мене:
1. Муку вимішувала збивачкою – так зручно, потім – дерев’яною лопаткою.
2. До маси, за бажанням, можна додати мелені горіхи, родзинки, мигдалеву есенцію, какао.
3. З частини маси зробила, за звичкою, кульки в кокосовій стружці.

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
29 листопада 2010 22:43
Повідомлення #63


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Лахмаджун
або турецька піцца



Тісто:
1скл. теплої води
1ст.л. цукру
1ч.л. солі
2скл. муки
Дріжджі+вода+цукор - дати піднятися протягом 10хв. Просіяти в миску муку, додати сіль, місити, поки не стане мягким. Поставити в тепле місце на 40хв, щоб тісто піднялося. Потім розділити тісто на частинки, скатати кульки, дати їм піднятися протягом 30хв.
За цей час можна приготувати начинку:
350г рубленого мяса
1 цибулина
1 пучок петрушки
1ч.л. солі
75г масла
2 помідори (замінила томатним соусом)
2ч.л. солодкої паприки
1 зелений гострий перець (у мене був червоний smile )
Всі складники фаршу змолоти в блендері - я дрібно порізала feel .
Крім цього потрібно 1/2 скл. молока - для змащування паляниць.
Кожну кульку розтачати розміром з тарілку. Змастити молоком, викласти фарш тонким шаром. Пекти 5-7хв при температурі 200 градусів.

Спечені паляниці скрутити в рулет і смакувати.
Я робила їх грубими - дитячий формат, бо мої дітиська не люблять багато м'яса smile .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 30 листопада 2010 09:40
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
29 листопада 2010 23:14
Повідомлення #64


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Іриночко! 3fb
"Гальма" та "Турецька піца"-неймовірно апетині!Дуже гарне оформлення композиції,левенятко додає особливого шарму! 86a0
Відчувається ,що казкові свята вже близько!!!! winked
Перейти на початок сторінки
мари4ка
29 листопада 2010 23:17
Повідомлення #65


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Цитата: Ірка-Шкірка
Гальма

Цитата: Ірка-Шкірка
Лахмаджунабо турецька піцца

Іруська,СМАКОТА love Ну ти й молодесь!!!
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
30 листопада 2010 09:56
Повідомлення #66


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Цитата: Ірка-Шкірка
Гальма

Цитата: Ірка-Шкірка
Лахмаджун
або турецька піцца

Солодощі такі цікаві!А піцкааа -нема слів!копіюю рецептики!Дякую m05004

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Славочка
30 листопада 2010 23:44
Повідомлення #67


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
смачно все! ти спец по східних солодощах!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 грудня 2010 16:04
Повідомлення #68


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вчора на Андрія був у нас і іменинник, і святковий стіл.
Викопала я один рецепт в Барбацуци з forum.say7 - і приготувала (дещо змінивши). Смак супер!!! (я нутром відчувала, що форшмак - це не сардини в м :feel: аслі з яйцем і цибулею закалампуцькаті :lol:).
Форшмак


500г оселедця (готувала по рецепту гострих оселедців)
4 варені яйця
150г масла
150г ковбасного плавленого сиру (або плавлених сирків)

Все разом пропустити через м'ясорубку або збити блендером.
В мене є ще один заархівований рецепт форшмаку "від єврейської бабусі" - також повинен бути смачним, але цього разу я хотіла приготувати ніжний форшмак.
Фотозвіти - на головну.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 січня 2014 11:51
Перейти на початок сторінки
marynovychss
14 грудня 2010 16:27
Повідомлення #69


Молода господинька
  • 34

Репутація: 137
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 281
Реєстрація: 1.02.2010

ICQ:--

Бали: 320
Дуже смачно та гарно. amam

--------------------
Маринович
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
14 грудня 2010 16:31
Повідомлення #70


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Цитата: Ірка-Шкірка
Форшмак

Так святково виглядає love

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




5 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 5)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:29

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 99
Гостей: 94
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100