Лахмаджун
або турецька піцца
Тісто:1скл. теплої води
1ст.л. цукру
1ч.л. солі
2скл. муки
Дріжджі+вода+цукор - дати піднятися протягом 10хв. Просіяти в миску муку, додати сіль, місити, поки не стане мягким. Поставити в тепле місце на 40хв, щоб тісто піднялося. Потім розділити тісто на частинки, скатати кульки, дати їм піднятися протягом 30хв.
За цей час можна приготувати
начинку:
350г рубленого мяса
1 цибулина
1 пучок петрушки
1ч.л. солі
75г масла
2 помідори (замінила томатним соусом)
2ч.л. солодкої паприки
1 зелений гострий перець (у мене був червоний
)
Всі складники фаршу змолоти в блендері - я дрібно порізала
.
Крім цього потрібно 1/2 скл. молока - для змащування паляниць.
Кожну кульку розтачати розміром з тарілку. Змастити молоком, викласти фарш тонким шаром. Пекти 5-7хв при температурі 200 градусів.
Спечені паляниці скрутити в рулет і смакувати.
Я робила їх грубими - дитячий формат, бо мої дітиська не люблять багато м'яса
.