Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
sunnygirl
14 грудня 2010 16:33
Повідомлення #71


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
форшмак дуже апетитний я готувала колись за схожим рецептом смак неперевершений
Перейти на початок сторінки
gutka
14 грудня 2010 16:45
Повідомлення #72


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Ірка-Шкірка
Форшмак

дуже гарна страва для святкового столу, можна включити у новорічне меню
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
14 грудня 2010 17:00
Повідомлення #73


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Цитата: Ірка-Шкірка
Форшмак

Іра, супер winked
взяла на озброєння:) я активно вже почала готуватись до чоловікового ювілею:)
Перейти на початок сторінки
мари4ка
14 грудня 2010 18:30
Повідомлення #74


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Цитата: Ірка-Шкірка
Форшмак

Іруська СУПЕР-страва,аж слинка тече!!!
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
14 грудня 2010 19:06
Повідомлення #75


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Цитата: Ірка-Шкірка
Форшмак

Дуже апетитна страва!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 грудня 2010 19:37
Повідомлення #76


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Дякую, дівчатонька!
Мені він також дуже сподобався і приготувала я його, не зважаючи на бурчання майбутніх гостей, що канапок не треба - всі канапки з'їли.
(Це внизу на першому поверсі було творіння дітей - улюблені грінки з часником, майонезом, шматочком ковбаси і шматочком квашеного огірка).
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 грудня 2010 10:24
Повідомлення #77


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Нарешті я можу поділитися з вами рецептом пляцка, яким мене пригостили ще на 8 березня, а сам рецепт дійшов зі села аж в середині вересня... Це від мами моєї подруги Дани. Пляцок - безподобний, я ним майже марила, поки не приготувала.
Пляцок "Шоколадний"



Тісто:
6 жовтків збити з 1скл. цукру, додати 1ст.л. розтопленого маргарину (масла), 1ст.л. сметани, 1пачку порошку до печива, 1 пачку амоняка (малу - 30г), муки - щоб замісити м'яке тісто. Розділити на 5-6 частин. На велику бритванку робити 1,5 порції. 1,5 порція я приготувала і для тортівниці - у мене вийшло 9 коржів.
Ліричний відступ - я сама аж перепитала про кількість розпушувачів, думаю, що її можна зменшити, але сама давала все рецепту - усе вийшло добре).
Безе:
6 білків збити з 1скл. цукру, додати 3ст.л. какао - цією масою змащувати коржі і випікати.
Я відразу розділила білки на 3 порції, бо пекла по 3 пляцки одночасно.
Готові коржі затерти шоколадом (натерти шоколад на гарячі коржі), перемастити заварним кремом з лимоном (готувала на пудингу д-ра Еткера) (на 1,5 порції зварити крем з 1л молока).
Ліричний відступ з додатками smile :
1. Пекла коржі спочатку 7-8хв при темп-і 180, потім при темп-і 120 - до готовності).
2. Натерти шоколад на 3 коржі було складно - вони швидко охолоджувались, тому я приготувала шоколадний крем, який за декілька днів до випікання пляцка побачила в щоденнику _La_Brune з liveinternet.ru:

Шоколадний крем


60 г чорного шоколаду (я брала 100г плитку, тому всі інші складники збільшила в пропорції)
50 мл окропу
1 ст.л. лікеру

Шоколад залити окропом, почекати, поки він стане м'яким. Збити міксером, додати лікер, знову збити.
Я ще на смак додавала цукор і какао.
Цією масою змащувала коржі.

Також, збільшивши дозу води, приготувала за цим самим рецептом соус (саме він на фото) для морозива. Вийшло смачно.
Ой, зовсім забула про окрему велику подяку Саші за її білковий крем - приготувала перед подаванням на стіл і прикрасила ним торт - діти чуть не бились за право доїсти крем - білковий крем просто супер!!!
Ще забула додати, що на особливе замовлення іменинника, всередині дала шар зефірного крему від торта "Тетяна" від Sany з www.good-cook.ru (там є ще дуже багато смачних ідей):

Зефірний крем:
2 ст/л апельсинового желе
1/3 скл. концентрованого апельсинового соку
1ч/л апельсинової есенції
4 білки
4 ст.л. цукру
Желе розчинити в апельсиновому соці. Білки збити з цукром до гладкої блискучої маси, додати гарячий розчин соку і желе, збити. Швидко намазати на торт, тому що крем швидко густіє.

Вага тортика вийшла 3кг - добрий кльоцок, але швидко з'їли lol ...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 15 грудня 2010 18:03
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
15 грудня 2010 11:29
Повідомлення #78


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Пляцок дуже апетитний.На кожен корж потрiбно викласnи бiлки а потiм на готовий корж гаряий терти шоколад чи я щось не так зрозуміла?А крем який має бути?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 грудня 2010 11:33
Повідомлення #79


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: sunnygirl
Пляцок дуже апетитний.На кожен корж потрiбно викласnи бiлки а потiм на готовий корж гаряий терти шоколад чи я щось не так зрозуміла?А крем який має бути?

Саме так. Білкову масу на корж і пекти. Крем заварний з лимоном.
Перейти на початок сторінки
уляночка
15 грудня 2010 11:54
Повідомлення #80


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Цитата: Ірка-Шкірка
Пляцок "Шоколадний"


от то пляцок!! мушу його обов"язково спробувати!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 11:21

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100