Свою другу тему я хочу закінчити рецептом, який, надіюсь. стане улюбленим не лише у мене:
Рогалики Дани Одного разу Дана пригостила мене цими рогаликами і я відразу попросила рецепт - вони були дуже смачні! А коли з'ясувалося, що вони ще й дуже швидкі в приготуванні - замісив, закрутив і спік, то я побігла шукати згущене молоко у вигляді ковбаски...
100г дріжджів
250 мл теплого молока
2 яйця
250г маргарину (його ще й вистачає щоб змастити бритванку - але я весь маргарин дала до тіста, бо пекла на силіконових килимках, які не треба змащувати)
2-3 ст.л. цукру
щипка солі
1л муки
1. Дріжджі засипати сіллю і цукром, щоб розпустилися, залити молоком - почекати щоб утворилася пінка.
2. Муку просіяти, влити молоко, додати теплий (розтоплений маргарин), 1 яйце, замісити м'яке тісто (при потребі додати ще муки).
3. Розділити тісто на 8 частин. Кожну розтачати тоненько в коло, розділити на 6-8 сегментів, викласти начинку, закрутити рогалики.
4. Змастити збитим яйцем, викласти на протвень.
5. Пекти 10-12 хвилин при температурі 200 градусів.
Не треба чекати, поки тісто виросте. Заповнили перший протвень і відразу ставте в духовку пектися - не чекайте, поки виробите всі рогалики.
Начинки можна використовувати солені - і подавати рогалики на святковий стіл до перших страв, і солодкі.
Не рекомендується класти в рогалики варення - тісто не росте.
Найкращі солодкі начинки - варене згущене молоко (я таки знайшла його на базарі - 1 кілограмову ковбаску) або свіжі терті яблука - тоді рогалики зверху можна ще й посипати цукром.
Для власників кухонних комбайнів заміс тіста спрощується до закладання усіх інгредієнтів у комбайн і натискання кнопочки "Вкл" - тісто замішується дуже швидко - при потребі, домісити вручну (якщо зарідке).