Цей рецепт привезла моя сестричка з подорожі по Закарпаттю від прекрасної господині – п.Валі.
М'ясо по-жидівськи
500г телятини або гов’ядини порізати шматочками як на плов, обсмажити на великому вогні на олії, потім зменшити газ, залити водою (щоб вода накрила м'ясо), покласти лавровий листок, додати сіль, перець і тушкувати до готовності. Перед тим, як додавати цибулю до мяса кинути 100г порізоаної кураги або чорносливу.
3-4 великі цибулини (цибулі повинно бути багато!!! - дорівнювати вазі м'яса) дрібно порізати, тушкувати на олії до прозорості – приблизно 20хв. Потім додати 0,5-1ч.л. соди – цибуля розпуститься, протушкувати , додати до м'яса, тушкувати до готовності.