Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Натонька
прагну досконалості...
6 липня 2011 09:39
Повідомлення #451


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Дуже апетитно виглядає з тим соусом, я би таке зараз хотіла до кави :m05100: Мені теж світить готування на морі, то певно треба відтепер рецепти шукати :smile: Позаминулого року ходила до інтернет клубу і там теж рецепти шукала)))

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
6 липня 2011 10:37
Повідомлення #452


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Натонька
Позаминулого року ходила до інтернет клубу і там теж рецепти шукала)))


Краще склади приблизне меню дома і роздрукуй рецепти - так буде зручніше :smile: .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 липня 2011 19:48
Повідомлення #453


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Бананово-какаовий коктейль від кашлю



Моє найменше зайченя почало кашляти (не без допомоги рідних :feel: ), тому я згадала про рецепт від Галини5819 з liveinternet.ru:

Банан розім'яти, додати 2-3 ч.л. какао, залити склянкою теплого молока. За смаком додати меду або цукру.
Я це все збила в блендері. Здорові діти також "покахикали" для форми, щоб отримати свою порцію напою. І замовили ще.

А від температури робила чай зі свіжої малини:
Жменю малини розминала в горнятку з кавовою ложкою цукру, заливала 1/2 горнятка кипятку, чай настоювався, потім проціджувала, доливала холодної кипяченої води і меду - малу переодівала за день разів чотири, але сьогодні температури нема зовсім, а кашель - зовсім трішки.
Перевірено на дитині - помагає :smile: .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 липня 2011 00:07
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 липня 2011 20:04
Повідомлення #454


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
У сусідки побачила 2-й спецвипуск "Рецептів господині" (весільний) і не втрималась - не лише купила, а й наготувала - наступні три рецепти - з журналу:

Першим був борщик. Хоча я із задоволенням варю борщик по рецепту Славочки, перевага цього рецепту у швидкості приготування - потрібно менше часу (саме його мені бракувало для варіння буряків :smile: ). Отож-бо, рецепт від Марії Барандій:

Борщик



4 буряки - потерти
2 моркви - потерти
1 цибулина
корінь петрушки
ребра або м'ясо на кісточках до бульйону
1/2скл. сметани
1 дес.л. муки
сіль, цукор
спеції
зелень

1. Зварити мясний бульйон, додавши цибулину і петрушку.
2. Буряк і моркву потушкувати на олії. Додати солі, цукру, оцту або лимонної кислоти. Додати до бульйону.
3. Сметану вимішати з мукою і влити до борщу, помішуючи. Довести до кипіння. До смаку додати солі і спецій. Перед подачею посипати зеленню.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 липня 2011 20:05
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 липня 2011 20:25
Повідомлення #455


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
До цих пиріжків придивлялась давно - вперше побачила серед рецептів сестри Ольги. Дуже сподобався швидкий спосіб приготування рулету-пиріжків. Але цього разу готувала по рецепту весільної господині Дарії Матвіїв:

Пиріжки-рулетики
до бульйону (борщику)




Тісто:
1кг муки
1/2 л кефіру
250г маргарину
2 яйця (я готувала з білків поживу для вазонків, тому в тісто пішла подвійна кількість жовтків - тісто було таке гарне, немов сонечко :smile: )
50г дріжджів ) мала сухі - сипала в муку
Замісити тісто, поставити на ніч в холодильник, або залишити, щоб росло на столі.

Начинка (зробила по-своєму):

Мясо з бульйону обібрати від костей, можна перемолоти або просто порізати ножем.
На смальці зі шкварками посмажити цибульку, терту морквину, додати дрібно нарізану капусту, перетерту злегка з сіллю і мясо, протушкувати. Додати сіль і спеції за смаком - я додавала мускатний горіх і каррі. Охолодити.

Тісто розтачати довгим прямокутником (довжина меншої сторони - не більше 7-8 см - у мене вийшли не мініатюрні пиріжки, а пиріжок на два укуси :m0554: ). Вздовж однієї половинки тіста викласти рядочком начинку, накрити другою половиною. Зліпити крайчики тіста і ножем нарізати рулет на порційні пиріжки. Змастити яйцем і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Пекти до готовності.


Смачно і з борщем, і без нього...

P.S. Між іншим, колись вичитала, що з домашньої курки жир обрізають і потім смажать з цибулькою для начинки - його справді буває забагато, а мої дітиська жиру в бульйоні не люблять. Тому я чергову курочку попотрошила на шматочки, і жир заморозила - використала у цій начинці (заморожений дуже гарно ріжеться манюсінькими кубиками, а потім смажиться). Вийшло смачно, тому і надалі так буду робити :smile: ...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 липня 2011 23:49
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 липня 2011 20:39
Повідомлення #456


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
І, побачивши, пиріг з гречки і картоплі, теж не втрималася - колись наша бабуся пекла подібний - у вигляді великих ромбовидних пирогів - з'їж один і півдня ситий...

Картопляно-гречаний пиріг



Тісто:
500г муки
1скл. теплого молока
1/2 скл. теплої води
4ст. л. олії
50г дріжджів
сіль до смаку
цукор

Начинка:
200г вареної гречки
500г вареної картоплі
1-2 цибулини
олія
часник
сіль
зелень
Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв., щоб підросло.
Картоплю (краще всього тільки-но зварену відціджену) потовкти, додати гречку, смажену на олії цибулю, подрібнений часник, підроблену зелень, Все вимішати, посолити-поперчити за смаком.
Форму для пирога змастити жиром. Викласти 2/3 тіста, потім начинку, зверху - накрити рештою тіста. Змастити яйцем, пекти 1 год. при темп-і 200 градусів.
Смачніше буде, якщо цибульку підсмажити на смальці зі шкварками.
Дуже смачно!!!

Рецепт від Дарії Матвіїв.

P.S. Моя бабуся часто пекла пироги з гречкою овальної форми на тісті з кислого молока - ми їх дуже любили їсти, особливо теплими. Начинку бабуся готувала трошки інакше, і я тепер її готую:
шматок сирого сала чи шпондера (грам 300) порізати кубиками, підсмажити на вогні, додати цибулі дрібно нарізаної і засмажити до золотистого кольору. Потім вимішати зі щойно звареною і потвченою бульбою, гречкою, додати до смаку солі-перцю і під кінець додати пару зубців часнику дрібно нарізаного. Добре вимішати. Запах на кухні від начинки такий, що можна зїсти саму без тіста :lol: .


Обговорення тут

Повідомлення відредагував Натонька - 18 червня 2013 10:42
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
11 липня 2011 21:36
Повідомлення #457


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Цитата: Ірка-Шкірка
Борщик

Цитата: Ірка-Шкірка

Пиріжки-рулетики
до бульйону (борщику)

Цитата: Ірка-Шкірка

Картопляно-гречаний пиріг

Іриночко,якої смакоти наготувала, :love: як завжди неповторно і оригінально,просто і по- казковому смачно :winked: !Люблю забігати до Тебе на кухоньку,тут такі аромати,що неможливо не заглянути,дивишся на фото... і слинки ковтаєш...! :m0512: !
Бажаю гарного настрою у приготуванні страв і головне-щоб малеча була здорова!!!

Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 11 липня 2011 21:46
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
11 липня 2011 22:48
Повідомлення #458


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Ірка-Шкірка,
В тебе на кухні ,як в вишуканому ресторані.Вартує лише глянути на оформлення страви,не кажучи вже про смак.Можеш сміливо відкривати ресторанний бізнес))) :belay:
До речі,я також ,коли варю борщ,то ніколи не варю наперед буряк, а все тушу на сковорідці. :m05139:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 липня 2011 23:44
Повідомлення #459


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Майєчко, Інесо, дякую :love: !!!

Малечу, здається, відігріли - сьогодні вже всіма командує :m05004: !

Інесо, для звичайного борщу я також буряк тушкую (і то по-різному :lol: ), а для борщку варю наперед - як Славочка пише..
А коли всі приходимо додому дуже голодні - виручає улюблений консервований борщ.
Перейти на початок сторінки
vika
12 липня 2011 10:07
Повідомлення #460


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Іра, як завжди. всі страви дуже оригінальні, апетитні, смачні, а фото - професійне і апетитне. Дякую за рецепти, вже занотувала собі, буду пробувати.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




7 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 7)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:21

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 88
Гостей: 81
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100