Дуже апетитно виглядає з тим соусом, я би таке зараз хотіла до кави Мені теж світить готування на морі, то певно треба відтепер рецепти шукати Позаминулого року ходила до інтернет клубу і там теж рецепти шукала)))
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Моє найменше зайченя почало кашляти (не без допомоги рідних ), тому я згадала про рецепт від Галини5819 з liveinternet.ru:
Банан розім'яти, додати 2-3 ч.л. какао, залити склянкою теплого молока. За смаком додати меду або цукру. Я це все збила в блендері. Здорові діти також "покахикали" для форми, щоб отримати свою порцію напою. І замовили ще.
А від температури робилачай зі свіжої малини: Жменю малини розминала в горнятку з кавовою ложкою цукру, заливала 1/2 горнятка кипятку, чай настоювався, потім проціджувала, доливала холодної кипяченої води і меду - малу переодівала за день разів чотири, але сьогодні температури нема зовсім, а кашель - зовсім трішки. Перевірено на дитині - помагає .
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 липня 2011 00:07
У сусідки побачила 2-й спецвипуск "Рецептів господині" (весільний) і не втрималась - не лише купила, а й наготувала - наступні три рецепти - з журналу:
Першим був борщик. Хоча я із задоволенням варю борщик по рецепту Славочки, перевага цього рецепту у швидкості приготування - потрібно менше часу (саме його мені бракувало для варіння буряків ). Отож-бо, рецепт від Марії Барандій:
Борщик
4 буряки - потерти 2 моркви - потерти 1 цибулина корінь петрушки ребра або м'ясо на кісточках до бульйону 1/2скл. сметани 1 дес.л. муки сіль, цукор спеції зелень
1. Зварити мясний бульйон, додавши цибулину і петрушку. 2. Буряк і моркву потушкувати на олії. Додати солі, цукру, оцту або лимонної кислоти. Додати до бульйону. 3. Сметану вимішати з мукою і влити до борщу, помішуючи. Довести до кипіння. До смаку додати солі і спецій. Перед подачею посипати зеленню.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 липня 2011 20:05
До цих пиріжків придивлялась давно - вперше побачила серед рецептів сестри Ольги. Дуже сподобався швидкий спосіб приготування рулету-пиріжків. Але цього разу готувала по рецепту весільної господині Дарії Матвіїв:
Пиріжки-рулетики до бульйону (борщику)
Тісто: 1кг муки 1/2 л кефіру 250г маргарину 2 яйця (я готувала з білків поживу для вазонків, тому в тісто пішла подвійна кількість жовтків - тісто було таке гарне, немов сонечко ) 50г дріжджів ) мала сухі - сипала в муку Замісити тісто, поставити на ніч в холодильник, або залишити, щоб росло на столі. Начинка (зробила по-своєму): Мясо з бульйону обібрати від костей, можна перемолоти або просто порізати ножем. На смальці зі шкварками посмажити цибульку, терту морквину, додати дрібно нарізану капусту, перетерту злегка з сіллю і мясо, протушкувати. Додати сіль і спеції за смаком - я додавала мускатний горіх і каррі. Охолодити.
Тісто розтачати довгим прямокутником (довжина меншої сторони - не більше 7-8 см - у мене вийшли не мініатюрні пиріжки, а пиріжок на два укуси ). Вздовж однієї половинки тіста викласти рядочком начинку, накрити другою половиною. Зліпити крайчики тіста і ножем нарізати рулет на порційні пиріжки. Змастити яйцем і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Пекти до готовності.
Смачно і з борщем, і без нього...
P.S. Між іншим, колись вичитала, що з домашньої курки жир обрізають і потім смажать з цибулькою для начинки - його справді буває забагато, а мої дітиська жиру в бульйоні не люблять. Тому я чергову курочку попотрошила на шматочки, і жир заморозила - використала у цій начинці (заморожений дуже гарно ріжеться манюсінькими кубиками, а потім смажиться). Вийшло смачно, тому і надалі так буду робити ...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 липня 2011 23:49
І, побачивши, пиріг з гречки і картоплі, теж не втрималася - колись наша бабуся пекла подібний - у вигляді великих ромбовидних пирогів - з'їж один і півдня ситий...
Картопляно-гречаний пиріг
Тісто: 500г муки 1скл. теплого молока 1/2 скл. теплої води 4ст. л. олії 50г дріжджів сіль до смаку цукор
Начинка: 200г вареної гречки 500г вареної картоплі 1-2 цибулини олія часник сіль зелень Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв., щоб підросло. Картоплю (краще всього тільки-но зварену відціджену) потовкти, додати гречку, смажену на олії цибулю, подрібнений часник, підроблену зелень, Все вимішати, посолити-поперчити за смаком. Форму для пирога змастити жиром. Викласти 2/3 тіста, потім начинку, зверху - накрити рештою тіста. Змастити яйцем, пекти 1 год. при темп-і 200 градусів. Смачніше буде, якщо цибульку підсмажити на смальці зі шкварками. Дуже смачно!!!
Рецепт від Дарії Матвіїв.
P.S. Моя бабуся часто пекла пироги з гречкою овальної форми на тісті з кислого молока - ми їх дуже любили їсти, особливо теплими. Начинку бабуся готувала трошки інакше, і я тепер її готую: шматок сирого сала чи шпондера (грам 300) порізати кубиками, підсмажити на вогні, додати цибулі дрібно нарізаної і засмажити до золотистого кольору. Потім вимішати зі щойно звареною і потвченою бульбою, гречкою, додати до смаку солі-перцю і під кінець додати пару зубців часнику дрібно нарізаного. Добре вимішати. Запах на кухні від начинки такий, що можна зїсти саму без тіста .
Іриночко,якої смакоти наготувала, як завжди неповторно і оригінально,просто і по- казковому смачно !Люблю забігати до Тебе на кухоньку,тут такі аромати,що неможливо не заглянути,дивишся на фото... і слинки ковтаєш...! ! Бажаю гарного настрою у приготуванні страв і головне-щоб малеча була здорова!!!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 11 липня 2011 21:46
Ірка-Шкірка, В тебе на кухні ,як в вишуканому ресторані.Вартує лише глянути на оформлення страви,не кажучи вже про смак.Можеш сміливо відкривати ресторанний бізнес))) До речі,я також ,коли варю борщ,то ніколи не варю наперед буряк, а все тушу на сковорідці.
Малечу, здається, відігріли - сьогодні вже всіма командує !
Інесо, для звичайного борщу я також буряк тушкую (і то по-різному ), а для борщку варю наперед - як Славочка пише.. А коли всі приходимо додому дуже голодні - виручає улюблений консервований борщ.