Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Картопляно-гречаний пиріг
 

Картопляно-гречаний пиріг

18 червня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Картопляно-гречаний пиріг

Тісто:
500 г борошна
1 скл. теплого молока
1/2 скл. теплої води
4 ст. л. олії
50 г дріжджів
сіль до смаку
цукор

Начинка:
200 г вареної гречки
500 г вареної картоплі
1-2 цибулини
олія
часник
сіль
зелень

Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв., щоб підросло.
Картоплю (краще всього тільки-но зварену відціджену) потовкти, додати гречку, смажену на олії цибулю, подрібнений часник, підроблену зелень, Все вимішати, посолити-поперчити за смаком.
Форму для пирога змастити жиром. Викласти 2/3 тіста, потім начинку, зверху - накрити рештою тіста. Змастити яйцем, пекти 1 год. при темп-і 200 градусів.
Смачніше буде, якщо цибульку підсмажити на смальці зі шкварками.
Дуже смачно!!!

P.S. P.S. Моя бабуся часто пекла пироги з гречкою овальної форми на тісті з кислого молока - ми їх дуже любили їсти, особливо теплими. Начинку бабуся готувала трошки інакше, і я тепер її готую:
шматок сирого сала чи шпондера (грам 300) порізати кубиками, підсмажити на вогні, додати цибулі дрібно нарізаної і засмажити до золотистого кольору. Потім вимішати зі щойно звареною і потовченою бульбою, гречкою, додати до смаку солі-перцю і під кінець додати пару зубців часнику дрібно нарізаного. Добре вимішати. Запах на кухні від начинки такий, що можна з'їсти саму без тіста.

Джерело: Рецепт від Дарії Матвіїв.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (18 червня 2013 17:20)


Група: Кондитер
Коментарів: 653
Пиріг-смакота!смак дитинства,дякую за рецепт!!!
 



#2 написав: Марія Митник (18 червня 2013 17:34)


Група: Кондитер
Коментарів: 54
Це справді Смакота! Я ще даю до тіста одне яйце. І смечений пиріг(ще гарячий) зверха легенько обмащую маслом.
 



#3 написав: Іванка (20 червня 2013 12:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Дякую за рецепт який давно шукала 1f7 Колись у гостях у Львові пробувала цей періг, давали до юшки,дуже сподобався взяла рецепт і десь загубила .тепер буду пекти бо у нас на Франківщині такого не печуть.
 



#4 написав: dinan78 (26 червня 2013 10:03)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 13
Дуже смачний пиріг, моя бабуся завжди пекла його на Зелені свята, в нашій місцевості
його називають лопатник .
 



#5 написав: PavliNa (25 липня 2015 20:29)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
було б добре ще рецепт тіста додати до цієї нижньої начинки. моя бабуся це також пекла. а я не навчилася. теперка дуже шкодую.
 



#6 написав: ОЛЕСЯ (26 липня 2015 21:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 467
wink


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka (Учора, 06:27)
Знак якості
  Пише Katys_Cakes ()
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
Шацькі озера
  Пише tride ()
Поради
  Пише GalyaEV ()
Таблиця множення
  Пише наталія3105 ()
Жіноча мода
  Пише Натонька ()
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 103
Гостей: 50
Користувачі: rurlswire, butbreella, appeasync, rurlswire, Rounnymund, boxaccori, Rounnymund, ArokkhHef, butbreella, mwnwwhlkyuz, bzmxyaexgvq, semenyuk
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100