Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Картопляно-гречаний пиріг
 

Картопляно-гречаний пиріг

18 червня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Картопляно-гречаний пиріг

Тісто:
500 г борошна
1 скл. теплого молока
1/2 скл. теплої води
4 ст. л. олії
50 г дріжджів
сіль до смаку
цукор

Начинка:
200 г вареної гречки
500 г вареної картоплі
1-2 цибулини
олія
часник
сіль
зелень

Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв., щоб підросло.
Картоплю (краще всього тільки-но зварену відціджену) потовкти, додати гречку, смажену на олії цибулю, подрібнений часник, підроблену зелень, Все вимішати, посолити-поперчити за смаком.
Форму для пирога змастити жиром. Викласти 2/3 тіста, потім начинку, зверху - накрити рештою тіста. Змастити яйцем, пекти 1 год. при темп-і 200 градусів.
Смачніше буде, якщо цибульку підсмажити на смальці зі шкварками.
Дуже смачно!!!

P.S. P.S. Моя бабуся часто пекла пироги з гречкою овальної форми на тісті з кислого молока - ми їх дуже любили їсти, особливо теплими. Начинку бабуся готувала трошки інакше, і я тепер її готую:
шматок сирого сала чи шпондера (грам 300) порізати кубиками, підсмажити на вогні, додати цибулі дрібно нарізаної і засмажити до золотистого кольору. Потім вимішати зі щойно звареною і потовченою бульбою, гречкою, додати до смаку солі-перцю і під кінець додати пару зубців часнику дрібно нарізаного. Добре вимішати. Запах на кухні від начинки такий, що можна з'їсти саму без тіста.

Джерело: Рецепт від Дарії Матвіїв.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (18 червня 2013 17:20)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Пиріг-смакота!смак дитинства,дякую за рецепт!!!
 



#2 написав: Марія Митник (18 червня 2013 17:34)


Група: Кондитер
Коментарів: 50
Це справді Смакота! Я ще даю до тіста одне яйце. І смечений пиріг(ще гарячий) зверха легенько обмащую маслом.
 



#3 написав: Іванка (20 червня 2013 12:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 138
Дякую за рецепт який давно шукала 1f7 Колись у гостях у Львові пробувала цей періг, давали до юшки,дуже сподобався взяла рецепт і десь загубила .тепер буду пекти бо у нас на Франківщині такого не печуть.
 



#4 написав: dinan78 (26 червня 2013 10:03)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 13
Дуже смачний пиріг, моя бабуся завжди пекла його на Зелені свята, в нашій місцевості
його називають лопатник .
 



#5 написав: PavliNa (25 липня 2015 20:29)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
було б добре ще рецепт тіста додати до цієї нижньої начинки. моя бабуся це також пекла. а я не навчилася. теперка дуже шкодую.
 



#6 написав: ОЛЕСЯ (26 липня 2015 21:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 438
wink


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 11:09)
Жіночі роздуми...
  Пише Darka (Учора, 02:32)
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Вафельниця
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d ()
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 96
Гостей: 78
Користувачі: starirena, DimitarLic
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100