Поки збиралися на відпочинок і їхали, я думала, що відпочину від кухні. Але, з однієї сторони, треба було готувати їсти дітям (дома-не дома, а каша має бути
), а з іншої, спробувавши місцеву "домашню" кухню, зрозуміла, що краще готувати самій - тільки в спрощеному варіанті: зупки овочеві за 20 хвилин, салати тазіками
і простий гарнір... Деколи, правда, хотілося себе побалувати - то забігала на рідний сайт, щоб підглянути рецепт або пошукати щось смачненьке.
Побачивши абрикоси, дуже закортіло скуштувати оладок із соусом:
Пишні дріжджові оладки
із абрикосовим соусом
Опара:Змішати 500г муки + 2скл. теплого молока + 25г дріжджів.
Залишити в теплі на 30 хвилин. Коли опара підніметься, додати:
2 яйця
2ст.л. цукру
ванільний цукор
2 ст. л. олії
1/2 ч.л. соди
1/2ч.л. кориці (ще можна трошки кардамону) - за бажанням
Добре вимішати, залишити ще на півгодини - щоб виросли.
Приготувати склянку з водою - поставити біля миски. Ложку окунати у воду, потім набирати тісто і смажити на олії на розігрітій пательні.
Соус:На дно каструльки налити пару ложок води, додати помиті і очищені від кісточок абрикоси. Постійно помішуючи варити, щоб абрикоси розм'якли, додати цукор до смаку, для загустіння розвести 1-2 ст.л. муки і 1/2 скл. води і влити, постійно помішуючи соус.
Рецепт оладок знайшла на
gurmaniac.ru.