що люблю, то люблю, тим більше, що є можливість побалувати себе до 12 ...
Цитата: utya
Іра! Я так хотіла спробувати твій рецепт "Тірамісу з бісквітними вафлями", і так довго шукала.... думала шо десь загубила (а то він пропав).
Так, він був пропав, а я не зберегла написане - все окремо є, але на головну я писала рецепт майже з нуля (було легше, ніж редагувати і склеювати докупи). А потім не хотілося просто писати заново - аж раптом домашньої сметани купила більше, ніж треба, ще й вершки були - а савоярді по рецепту з головної встигла спекти моя кума - їй сподобалося, тому і я вирішила попробувати (хоча з вафлями менше мороки ).
Майєчко, спробуй якось влітку цей крем - тобі сподобається!
На здоров'я !!! Цей варіант швидкого приготування овочів для вінігрету я почула ще рік тому від подруги, яка побувала на презентації дорогих багатоповерхових банячків (точніше це був МК по їх використанню). Я послухала, але подумала, що для цього справді потрібні ті самі безцінні банячки, інакше нічого не вийде. Уявіть мою радість, коли я зустріла гарно розписаний рецепт, який готувався у пательні...
Вінегрет-експрес
буряк морква картопля
Саме ці овочі ми, зазвичай, варимо для приготування класичного салату. Я пропоную приготувати їх швидше, зі збереженням цінних речовин. Усі овочі помити, почистити і окремо порізати на кубики(потерти на терці на брусочки, як це зробила я або можна просто потерти на грубій терці). Буряк змішати з 2ст.л. олії, викласти на пательню:
Зверху викласти подріблену моркву:
а на моркву - картоплю:
Налити 3ст.л. води (чесно признаюсь, що я воду не міряла, а налила "на око" - до півсклянки, накрити кришкою і поставити на середній газ. Через 5 хвилин після закипання виключити і, не відкриваючи кришки, залишити до повного охолодження. Овочі готові. В оригінальному рецепті було написано 3 хвилини, але цього трошки замало. Овочі зберігають свій колір і не забарвлюються кольором буряка.
Фото вінегрету не встигли зробити, тому що з'їли салат моментально ... Рецепт знайшла на сайті forum.say7 у Світлани.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 29 травня 2011 19:03
У нас на базарі з'явилися у продажу зелені шишки, з яких можна приготувати смачні ліки не тільки від кашлю, адже вони помічні при ангіні, грипі і прогресуючій хворобі нашого часу - туберкульозі. Найшвидший варіант - шишки перебрати, не мити, висипати у банку, пересипаючи цукром. Поставити у холодне місце. Довший варіант - зварити запашне варення з шишок, подібне до хвойного меду - темного, майже чорного кольору, густого і смачного - колись зі Східниці привозили...
Варення з соснових шишок
Автор рецепту рекомендує збирати соснові шишки в другій половині червня, коли вони вони дозрівають, але ще залишаються зеленими і не задерев'янілими.
1кг шишок помити, залити 3л води і варити на маленькому вогні 4 години. Каструлю зняти з вогню і відставити на 10-12 годин в прохолодне місце. Потім процідити шишки крізь друшляк, шишки викинути, а отриманий сироп перемішати з цукром (на 1л киселю взяти 1кг цукру) і варити до готовності - щоб мало густоту і колір меду. Варення має запах живиці.
Рецепт давним давно знайшла у газеті, автор - Володимир Клепацький з Рівненської обл.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 29 травня 2011 19:16
Яйця збити з цукром. Додати кефір, масло, всипати просіяну муку з розпушувачем. Викласти у форми. Посипати шматочками ревеню і корицею. Пекти 20-25хв. З 1,5 порції тіста вийшло 12 великих і 12 маленьких кексиків, які дуже гарно виросли. Цей дуже вдалий рецепт маффінів знайшла у Олі на сайті harch.ru.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 29 травня 2011 19:16