Іриночко, за такий рецепт я тебе просто цюлюлю!!!!!Дуже дякую! Те, що треба!!!!!!
Цьомаю взаємно !!! Сама була дуже щаслива, коли його знайшла!!! Між іншим, моя свекруха зі свекром готують декілька варіантів вінегрету - навіть з оселедцем - дуже смачно і оригінально.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 29 травня 2011 19:17
Іринка, я знов приємно здивована прочитавши такий цікавий рецепт варення, вперше чую про таке дуже-дуже люблю варення з волоських горіхів, і тут є багато спільного - і горіхи і шишки потрібно збирати недозрілими, і приготування подібне (я цікавилась тим процесом, бо не могла ніде знайти в магазинах горіхове варення-) але урааа, в суботу знайшла його в Ашані, було море радості
Повідомлення відредагував Solka - 30 травня 2011 13:10
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Іра, дякую за рецепт тірамісу. Правда в мене получилось трошки не те (вершки зрідли). виправляючи становище я додала трошки желатину, в результаті отримала щось подібне на десерт італійський (не знаю як називається, нам його передавали з Італії).
Іринка, я знов приємно здивована прочитавши такий цікавий рецепт варення, вперше чую про таке
Після чорного хвойного меду мене вже не можна було здивувати варенням з шишок, тим більше, що воно справді дуже помічне, особливо дітям.
Цитата: vika
Іра, дякую за рецепт тірамісу. Правда в мене получилось трошки не те (вершки зрідли). виправляючи становище я додала трошки желатину, в результаті отримала щось подібне на десерт італійський (не знаю як називається, нам його передавали з Італії).
Я писала, що влітку краще додавати згущувач (беручи до уваги спеку), але ти знайшла також непоганий вихід із ситуації !!!
Цитата: Пушинка
Це варення як в мультику про Машу і Ведмедя вона там також варення з шошок варила
Я його також помітила - на варення з помідорів я лише настроююсь...
Цитата: iljeva
Супер,.треба спробувати!
Що саме сподобалось ?
Цитата: Свєтік
Оленочко, рекомендую!!! (варення)... Фото піцци, будь-ласка, перезавантаж - не видно...
Колись один знайомий пожалівся мені, як довго він виношував один рецепт, основним складником якого були каштани. І ось настав час – каштани дозріли (це було багато років до того, як вони почали хворіти), він їх чесно зібрав, запросив на вечерю купу друзів, довго варив-чистив-запікав-готував, усі дружньо сіли за стіл, випили, і тільки спробували нову страву, як настрій пропав – вона була гірка. Найгірше було шеф-повару – він не розумів, що зробив не так. Я його розрадила, що для такого випадку треба брати їстівні каштани, за якими ми дружньо лазили у Ботанічний сад біля школи, по дорозі додому – їли їх сирими і вони нам були такі смачні!!! Знайомий був дуже здивований, але вирішив колись таки знайти їстівні каштани і спробувати знову… Добре, що акація то є акація – не треба шукати якогось особливого сорту, щоб поласувати оригінальними словенськими оладками… Між іншим, приїхавши на село і розповівши нашій улюбленій бабусі Марусі про крапі ми дізналися, що на селі раніше таким чином смажили цвіт бузини
Krapi по-штаєрськи Або оладки з акації по-словенськи
Для приготування оладок необхідно зібрати суцвіття акації, яка так пишно цвіте і пахне цього тижня!
Замочити їх у підсоленій воді протягом 10 хвилин – як цвітну капусту, щоб усякі мошки пішли геть.
Цвіт відцідити,
а поки акація мокне, приготувати тісто: На 1кг муки – 5-6 яєць, 1л молока, ½ ч.л. солі, 5-6 ст.л. цукру. Збити міксером тісто на оладки і залишити, щоб постояло хвилин 10.
Суцвіття вмокати в тісто (тут стає в пригоді хвостик або кінчик акації) і викладати на гарячу пательню з олією… Смажити з обох сторін.
Викладати на тарілку, посипати цуровою пудрою, смакувати зі сметаною, медом, варенням – що вам більше до душі – нам сподобалося зі сметаною…
Рецепт побачила в щоденнику Олени (BelElena) зі сайту liveinternet.ru.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 червня 2011 01:44