Перед тим, як пропали рецепти зі сайту за місяць часу, я виставила на головній сторінці рецепт тірамісу з бісквітними вафлями – він також зник. Тоді ще Саша питалася, чи можна самій приготувати бісквітне печиво для тірамісу, адже воно не всюди продається. Я просто написала рецепт, а тепер, нарешті, спекла його сама:
Савоярді
Тоненькі бісквітні пальчики з ніжним ванільним ароматом, посипані цукор-пудрою… Готувати їх дуже легко, але й тут є свої нюанси.Починаємо з підготовки дека – його бажано застелити пергаментним папером, або використати силіконовий килимок. Також треба підготувати кондитерський мішок з великим круглим отвором.
Для приготування печива нам потрібно:4 яйця – розділити на жовтки і білки
200г цукру
120г муки
1,5ст.л. крохмалю
цукор-пудра
Ванільний цукор
1. Жовтки добре збити з половиною цукру.
2. Білки збивати до появи піків, додаючи цукор по ложці, збити до густої пишної маси.
3. Акуратно вимішати білки з жовтками.
4. Додати муку, просіваючи її через сито, і легенько вимішувати до однорідної маси без грудочок. При потребі додати крохмаль.
5. Наповнити тістом кондитерський мішок. Витиснути на деко пальчики, довжиною 7-8 см, і залишаючи між печивом достатньо місця, тому що воно підросте у 2-3рази (при неправильній температурі випічки може ще й просто розпливтися).
6. Зверху злегка присипати цукор-пудрою.
Поставити у духовку, розігріту до 120 градусів на 10 хвилин, потім збільшити температуру до 140-150 градусів і випікати по готовності. Духовку в жодному випадку не відкривати!!!
З цієї порції продуктів виходить 2 дека печива.
Перечитуючи багато рецептів цього печива, мені сподобався опис приготування і випікання савоярді у Елли (elladkin) зі сайту receptishi.livejournal.com – саме його я і взяла за основу.А ось і фото чергового тірамісу з
ніжним вершковим кремом: