Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Ірка-Шкірка
7 травня 2011 00:42
Повідомлення #331


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ще перед Пасхою готувала нову рибну страву:
Риба по-грецьки


1кг філе морської риби (я купила гарного окуня) – нарізати порційними шматочками
2/3скл. олії + 1скл. томатного соку + 1скл. білого сухого вина + сіль + перець + 1ч.л. цукру - закалатати соус
4 цибулини - кільцями
3 помідори - кружальцями
1скл. сухарів + зелень петрушки + 2-4 дольки часнику подрібнити - розмішати
Сіль-перець

Форму змастити олією.
Викласти рибу, посолити.
Зверху викласти цибулю кільцями.
Полити половиною соусу.

Посипати половиною суміші сухарів з петрушкою і часником.
Викласти кружальця помідорів. Зверху – решта сухарів і друга половина соусу.

Запікати при темп-і 180 (в оригіналі рецепту 200) приблизно годину.
Суміш сухарів пропитується усіма смаками і виходить надзвичайно смачний хлібний соус – пальчики оближеш.
Страва – смакота. Спочатку хотіла пригостити батьків, але діти з пилу, з жару зїли більше половини, решта також швидко зникло.

Рецепт знайшла у Лізи зі сайту forum.say7.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 7 травня 2011 00:45
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 травня 2011 01:06
Повідомлення #332


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Бульйон з кислинкою



В розрахунку на 5-літрову каструлю необхідно:
гарна домашня курка
1/2л сметани (також краще домашньої)
4 яйця
1ст. л оцтової есенції (можна брати менше-більше - кому який смак подобається)
Спочатку варимо бульйон - з усіма овочами і спеціями.
Потім вибрати курку, обібрати мясо, за бажанням - процідити бульйон або просто вибрати варені овочі-спеції (цибулю, моркву, лавровий лист і т.д.).
Мясо повернути в бульйон (можна половину, тому що, наприклад, мої діти просили наливати їм зупку без м'яса).
Яйця збити зі сметаною і довавати по-трошки бульйон, поки збита суміш не стане теплою.
Вилити в ледь киплячий бульйон, постійно помішуючи, додати чорний мелений перець, оцет (або есенцію) і зняти з вогню.
Всі останні процедури необхідно виконувати швидко, щоб яйця не зварилися.

Куштувати можна і гарячим, і теплим, і холодним :t0267: ...

Нам дуже сподобалося.

Рецепт Лілії зі сайту forum.say7.
Цей рецепт колись бачила в журналі "Галіна Бланка", але так і не наважилася його приготувати - щоб не подумали, що це бульйон скис :lol: ... Але прочитавши відгуки рішилася.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 7 травня 2011 12:40
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 травня 2011 01:21
Повідомлення #333


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
І, нарешті, попробувала запекти оселедця... Єдиний мінус - кості, тобто їх кількість, решта - смачно.

Оселедець в гірчиці




Оселедець помити, почистити, добре змастити гірчицею і запекти.
Як це не смішно, у мене були два види гірчиці - лагідна і французька із зернятками(бракувало лише міцної :smile: ) - змішала їх докупи.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 7 травня 2011 01:28
Перейти на початок сторінки
lana
7 травня 2011 06:59
Повідомлення #334


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: Ірка-Шкірка
Риба по-грецьки

Цитата: Ірка-Шкірка
Оселедець в гірчиці


Казково!!!!! Дяяяяяяяяяякууууууууууууюююююююю!!!!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 травня 2011 11:01
Повідомлення #335


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Млинці вершкові дріжджові на манці



манна каша (1/2л молока + 50г манки - 3ст.л.) - зварити, охолодити
200г вершків
200г теплого молока
2-3 білки
250г просіяної муки
2-3ст.л. цукру
1ч.л. солі без гірки
1/2ч.л. сухих дріжджів

Дріжджі розчинити в молоці, цукрі та солі. Вимішати усі складники (я збивала міксером), поставити на годину в тепле місце.
Смажити на середньому вогні на пательні, щоразу змащуючи олією.
Обережно перевертати і викладати - всередині млинці дуже ніжні.

Можна подавати і посипавши цукровою пудрою, або із соусом.

У мене в теплому нагрітому місці тісто виросло за 2,5 години, тому для швидшого приготування рекомендую взяти свіжі дріжджі.
Млинці мають тоненьку дуже хрустку скоринку і ніжну серединку - зупинитися тяжко.
Пательню використовувати, яка або добре вижарена, або із покриттям.

Рецепт від Варунік зі сайту koolinar.ru.

Звіти та обговорення

Повідомлення відредагував Натонька - 5 травня 2016 12:14
Перейти на початок сторінки
lana
7 травня 2011 11:09
Повідомлення #336


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Ірка-Шкірка,

Як я люблю млинці!!! А ці- виглядають надзвичайно!!!!! Рецепт уже записала!!!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 травня 2011 11:11
Повідомлення #337


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Мені знову, як тій пластиліновій вороні, прислали шматочок грецької фети, яку я безмежно люблю. Як і салат - швидкий і смачний:

Салат з фетою




На дно викласти фету, порізану кубиками.
Потім - помідори - плястерками або кубиками (залежно від настрою і помідорів :smile: )
Помідори легенько присипати цукром.
Зверху - цибуля кільцями, можна просто порізати і викласти, а можна промити і замаринувати.
Посолити, поперчити до смаку. Полити олією - тут я більше люблю використовувати нашу соняшникову нерафіновану.

Залишити на 30хв.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 травня 2011 11:13
Повідомлення #338


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ланочко, на здоровя!!!
Я знаю, що ти великий рибний гурман!
Млинці мені дуже сподобалися - спочатку я хотіла їх подавати з грибною підливкою, але вони не встигли вирости, тому попали до чаю на десерт :lol: .
Перейти на початок сторінки
lana
7 травня 2011 11:17
Повідомлення #339


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Ірка-Шкірка,
Ну, от! Ще й салатик!!!! ( на тему грецького, але зовсім інший!!!) Іриночко! Ти ризикуєш: поїзд Луганськ-Львів їде через Карлівку, то ж мені- без пересадки!!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
7 травня 2011 11:17
Повідомлення #340


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: lana
Ти ризикуєш: поїзд Луганськ-Львів їде через Карлівку, то ж мені- без пересадки!!!!


Коли зустрічати???
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




5 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 5)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:28

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 93
Гостей: 90
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100