Бульйон з кислинкою В розрахунку на 5-літрову каструлю необхідно:
гарна домашня курка
1/2л сметани (також краще домашньої)
4 яйця
1ст. л оцтової есенції (можна брати менше-більше - кому який смак подобається)
Спочатку варимо бульйон - з усіма овочами і спеціями.
Потім вибрати курку, обібрати мясо, за бажанням - процідити бульйон або просто вибрати варені овочі-спеції (цибулю, моркву, лавровий лист і т.д.).
Мясо повернути в бульйон (можна половину, тому що, наприклад, мої діти просили наливати їм зупку без м'яса).
Яйця збити зі сметаною і довавати по-трошки бульйон, поки збита суміш не стане теплою.
Вилити в ледь киплячий бульйон, постійно помішуючи, додати чорний мелений перець, оцет (або есенцію) і зняти з вогню.
Всі останні процедури необхідно виконувати швидко, щоб яйця не зварилися.
Куштувати можна і гарячим, і теплим, і холодним
...
Нам дуже сподобалося.
Рецепт
Лілії зі сайту
forum.say7.
Цей рецепт колись бачила в журналі "Галіна Бланка", але так і не наважилася його приготувати - щоб не подумали, що це бульйон скис
... Але прочитавши відгуки рішилася.