В моєї сестрички на городі вродила рясно шпарагівка і добрий кульочок попав до нас у холодильник. Я захотіла щось новенького і, в результаті, вийшов салатик:
Шпарагівку помити, обрізати кінчики, відварити до готовності(5 хв варила і хвилин 7 постояли під кришкою), охолодити, порізати шматочками. В миску викласти шпарагівку, 1-3 зубчики часнику (до смаку), пучок кропу дрібно порізати, 1 червоний перець порізати смужками, жменьку грецьких горіхів, посолити-поперчити, заправити майонезом. Якщо хочеться більшої ситості - так і проситься туди шматочок вареного м'яса...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 серпня 2010 01:13
Щось я запізно заглянула... Десь півгодини назад всю шпарагівку запхала в морозилку! Треба буде ще купити... якось недавно салатика в кафе з неї їла, то там був тоже перець, а ще яйця варені і квашені огірки, і забула ше шо... Але оті огірки дуже сильно пасували до салату, така собі родзинка в них була А з м'ясом - то взагалі би була бомба!
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Для соусу необхідно: 1 запечений буряк; 2 варені яйця; 2 кислі яблука (в оригіналі була половинка одного, але мені сподобалося більше); 1 невелика цибулина; 1ст.л. густої сметани; 1 ст.л. майонезу(можна і не давати); 1/2-1ч.л. тертого хрону (кинула 3 см); сіль, чорний мелений перець - за смаком; кислоту можна ще регулювати соком лимону або лимонною кислотою. Порізати, кинути в блендер, збити, попробувати, дозаправити на ваш смак.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 17 серпня 2010 23:23
Тулумби (східні солодощі) Рецепт болгарської та турецької кухні
Рецепт від linakaz з livejournal.com.
Коли я бачу щось східне в сиропі, відразу хочеться скуштувати. Давно примітила, скинула до рецептів, а сьогодні, нарешті, спробувала і, в результаті, залишилилась порожня тарілка - ознака смачності ... Заварне тісто: 300мл води+125г маргарину - закип'ятити, додати 1 1/2 скл. муки - вимішати, проварити, відставити, щоб охолонуло, вмішати 4 яйця, відставити на 30хв. Тісто викласти в кондитерський мішок, розігріти олію, витискати тістечка, довжиною 8см (в оригіналі, в мене - 4-5 були найсмачніші), смажити до готовності, викладати в миску. Приготувати сироп: 2 скл. цукру+1 1/2скл. води + сік одного лимону - запитятити, варити 15хв., відставити. Охолоджені тістечка викладати в охолоджений сироп на 15 хвилин (у нас стільки не залежувалось ), куштувати і не стримуватися...
Я ще посипала приправами з млинка до кави - так було смачніше...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 17 серпня 2010 23:45
Приготувати маринад: 4 ст.л олії 2 ст.л. лимонного соку 1 ч.л. сушеного базиліку 1-2 ч.л. меду(цукром не замінювати!!!) 3 зубчика часнику - дрібно порізати гострий перчик (доця з вазонку зірвала) 1 ст. л. сухої червоної аджики (купила на базарі в узбека) Все змішати.
Приготувати контейнер і нарізати шарами тоненько помідори (500г - я взяла малинівку і зняла з неї шкірку) і цибульку (2-3шт, але не переборщити) півкільцями. Залити маринадом, поставити в холодильник на 2 дні.
Смак солодкуватий і оригінальний...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 18 серпня 2010 01:06
Збити в блендері: 500г курячого філе + 300 мл вершків + 2 білки додати: 1/2ч.л. меленого куміну 1/2ч.л. гострої паприки 1 ч.л. солодкої паприки 1/2ч.л. каррі (за бажанням) 1/3 ч.л. мускатного горіху (за бажанням) 1/2 зубчика часнику (я додала сухого) сіль, перець Чесно кажучи, я переживала, що 500г м'яса і 300мл вершків - це повинно бути щось рідке, але фарш справді вийшов густий і однорідний. І обов'язково фарш треба добре вимішати, а ще краще - відбити руками і відставити на годинку-другу, щоб дійшов до кондиції. За бажанням можна додати 1 ст.л. крохмалю, тому що ковбаска виходить дуже ніжна і може розвалюватися (я додала...) Все вимішати, додати з 200г вареної або копченої шинки, порізаної шматочками 0,5х0,5см, викласти на пергамент. Я не хотіла замотувати ковбаску в пергамент, тому на базарі купила сітку (свинну) і загорнула в неї:
Отриманий батон обгорнути плівкою (я розрізала рукав для запікання):
Потім обв'язати ниткою:
Варити 30-40 хв у підсоленій воді. До води я додала ложку солі, 2 лаврових листки і пару духмяних перчин:
Витягнути, можна покласти під прес, почекати, щоб охолонула... Справжній ніжний дієтичний продукт. Моя дитина дуже любить варену ковбасу, тому краще зварити самій і не страшно думати, що всередині...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 18 серпня 2010 20:31