Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
Майя Шутенко
1 березня 2010 16:06
Повідомлення #131


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Іриночко!
Молодчинка!Дуже гарні рецепти пляцків!Мені дуже сподобались креми -яблучний і яблучно-сметанковий ,також зацікавила начинка для пиріжків:з плову!Оригінально і смачно буде!
Дякую за прекрасні переписи! laughing laughing laughing
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2010 14:59
Повідомлення #132


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Витягнула з підвалу маленьку баночку (одну з трьох) маринованого кизилу. Зробила його вперше і випадково - попався під руку, коли я маринувала сливи. Результат сподобався - поки ходила за фотоапаратом, біля приготованої мисочки з кизилом виросла кучка кісточок no - прийшлось заглядати в банку lol

- робиться по рецепту маринованих слив: кизил миється, складається в банку, заливається маринадом (як у сливах), стерилізується і закатується.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2010 15:42
Повідомлення #133


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
До нашого весняного свята пропоную рецепт торту, який протягом багатьох років залишається для мене номер 1 (вже понад 20 років). Він найсмачніший у світі! Єдина вимога - вміти пекти безе smile .
Сушений торт з апельсиново-лимонним кремом

Залишаю оригінальну назву, тому що автор - не я, а п.Любця.

Коржі: 12 білків, 500г цукру, 200г горіхів.
На один корж потрібно 3 білки збити з дрібкою солі до пишноти, по чайній ложці додати 125г цукру - кожного разу збивати, поки цукор розчиниться, коли білкова маса буде стояти, легко вмішати 50г краяних, або грубо мелених горіхів. Викласти в круглу форму, сушити в духовці 1,1-2 год. - в залежності від можливостей духовки та навичок. Таким чином спекти 4 коржі. В пригоді стане електрична духовка з вентиляцією - можна пекти два разом, а то самі коржі займають день часу.
Крем: 12жовтків збити на паровій бані з 250г цукру до загустіння. Акуратно збивати і не відходити:

Зняти шкірку з 2 лимонів та 2 апельсинів, відварити в 3-4 водах (заливати водою, доводити до кипіння, зливати воду і знову наливати воду...). Коли охолоне - змолоти шкірку в блендері.
P.S. Коли я збиваю шкірку в блендрі, додаю пару ложок охолодженої маси з жовтків і цукру - так шкірка мелеться дрібніше і крем виходить більш однорідним.

500г масла збити, по столовій ложці додавати жовтки з цукром, мелену шкірку, сік двох лимонів та двох апельсинів (коли витиснете сік отримаєте близько 300мл соку - не бійтесь, крем не "не звариться" - давайте по-трошки весь сік). Крем - просто надзвичайний! Солодкий, з кислинкою, абсолютно неприторний.

Перемастити коржі, крихтами з коржів прикрасити торт.

Торт виходить повітряний, легенький, безмежно смачний, неможливо відірватись від шматочка.
P.S. Цього разу коржі спочатку дуже гарно піднялись, а потім так само гарно впали lol - все одно сушила їх, поки не отримала глухий звук, постукавши по коржі.
Різати гарячим ножем (вмокати в гарячу воду) - дуже кришиться.
Перейти на початок сторінки
Славочка
2 березня 2010 15:59
Повідомлення #134


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Іринко, кизил ще ніколи не запасала на зиму. Це цікаво.
Торт гарний, переписую.
Ти не зауважила, в рецепті коржів описка (12, а не 2 білки).
Обов"язково спробую спекти.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2010 16:10
Повідомлення #135


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Славочка, дякую smile , вже виправила.
Перейти на початок сторінки
Natasha
2 березня 2010 16:30
Повідомлення #136


Молода господинька
  • 34

Репутація: 70
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 204
Реєстрація: 8.02.2010

ICQ:--

Бали: 233
request, а рецептик отого маринованого кизилу молодій господинькі не дасте ? request намагаюсь теж смачно готувати і консервувати щоб все було як у людей...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2010 17:56
Повідомлення #137


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Natasha,
там зсилка внизу - де написано рецепт тут smile
Перейти на початок сторінки
gutka
2 березня 2010 18:27
Повідомлення #138


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Ірка-Шкірка
там зсилка внизу - де написано рецепт тут

я по цьому посиланні не змогла знайти рецепту feel
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2010 18:39
Повідомлення #139


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Катрусь, я вже дописала, що то по рецепту маринованих слив feel .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2010 18:53
Повідомлення #140


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Гарбузове варення з апельсиновим смаком
Скарби гномів

1. 3кг гарбуза порізати маленькими кубиками, скласти в миску, засипати 1,5скл. цукру, залишити на ніч - щоб пустив сік.
2. Потерти шкірку 1 апельсина, сік витиснути, додати до гарбуза.
3. Ще додати 1,5 кг цукру, 2ч.л. лим.кислоти. Варити 1год.

Це оригінальний рецепт з архівів сусідки - тримала для мене, сама не робила.
Мої зміни:
1. Кубики - розміром 5х5мм.
2. Витиснула сік 2 апельсин, 2 лимонів(замість лимонної кислоти), шкірку від лимона також потерла у варення.
3. Варила 4 дні - наступного разу після кожного проварювання буду відливати і закривати по баночці - кожного дня варення змінює свій колір(від яскраво-жовтого до насиченого бурштинового), густоту (в кінці ложка сама стоїть), прозорість і смак - кожного дня дуже смачно.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:01

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 123
Гостей: 117
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100