Суміш для посолу:
3 ст. л. солі
3 ст. л.цукру
1 ст. л. чорного меленого перцю
1 ч. л. меленого коріандру
Трішки суміші після засолки риби може залишитися,я роблю її з маленьким запасом!
0,5 кг мороженого філе оселедця помити ,акуратно зняти шкірку і починаємо викладати:
В скляну або емальовану посудину шар цибулі кільцями наверх філе оселедця,посипане з обох боків сумішшю прянощів(можна обкачувати в них),змастити гірчицею тоненьким шаром і знову шар цибулі. Так складаємо і солимо все філе (не різати) Зверху заливаємо соус: 2 ст.л. води змішуємо з 2 ст.л. 9% оцту, потім полити 0,5 склянкою олії. Накрити кришкою і струснути.
Оселедці просолюються дуже швидко-за 6 годин. Зберігати в холодильнику.
Моя порада: чорний перець і коріандр бажано змолоти самому,не дуже дрібно, і тоді аромат від прянощів буде -справжній!
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт, всі слова Майї Шутенко Від себе лиш додам, що вперше робила оселедець сама, дуже задоволена, вийшла чудесна рибка!