Маринад: 1 л. води
1 склянка солі
6-7 листків лаврових
1 ч. л. чорного перцю горошком
1 ч. л. гвоздики-не меленої
1 ст. л. оцту
Все це закип"ятити і охолодити.В охолоджений маринад покласти на 4 години рибу.
1,5-2 кг розмороженої скумбрії,почистити від голови ,плавників і кишок. Щоб скумбрія гарно просолилась, її бажано проколоти на спинках, а порцію маринаду можна збільшити, аби риба була повністю у ньому. Коли риба просолиться,вийняти хребет з кістками так,щоб не пошкодити філе. Зняти шкірку і приготувати нашу рибку до заливки. Можна його на шматочки поділити.
Заливка:1 склянка олії
1 ст. л. оцту
2 ч. л. гірчиці
1 ст. л. цукру
В скляну посудину викладаємо: шар цибулі, різаної кільцями -потім шар філе- посипати меленим чорним перцем-лаврове листя -цибуля-філе і т. д. до кінця, для смаку можна додати коріандр горошком.
Все це залити гірчичною заправкою, яку ми приготували.
Дайте рибі постояти 1 добу.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт взятий з мого записника. Риба виходить дуже смачна.