1 кг мороженоно оселедця
2 великих морквини ( приблизно 250 - 300 грам )
100 грам олії
1 ст. лож. томатної пасти
1 ст. лож. цукру
2 ст. лож. солі
80 грам оцту
50 грам води
Оселедець розморозити, почистити, відділити від кісток і шкіри, щоб залишилось саме філе.
Моркву потерти на терці з дрібними отворами, або по-корейськи. Протушити її (моркву ) в олії 10 - 15 хв + сіль, цукор, томатну пасту і тушити ще 5 хв. Потім влити воду, протушити ще 10 хв. А в кінці вилити оцет і відразу зняти з вогню.
Коли морква остине, перекласти нею філе оселедця і залити росолом, який залишиться. Оселедця вистояти 24 год.
Спеціально для відвідувачів сайту http://dreamfood.ua/Рецепт моєї тітки. Користуюсь ним вже дуже давно!!Хочу додати від себе, що рибка виходить дуже смачна і за добу дуже гарно промариновується! А найбільше я полюбляю цю моркву зі запахом оселедця))) Зі шматочком чорного хліба - це смакота!!!