оселедець
цибуля
перець горошком
оцет
Оселедця обробити на філе і порізати шматочками (як на фото). Очищену цибулю порізати півкільцями (не дуже тонко). На 1 оселедця брати 1 маленьку цибулину. Порізану цибулю обшпарити окропом, потім залити водою і прокип'ятити 5-10 хвилин, додавши лавровий листок і декілька горошин духмяного і чорного перцю. Коли маринад остигне, покласти в нього шматочки оселедця і додати за смаком оцет, а якщо оселедець не дуже солоний, то і сіль. Також додати розтерте з щіпкою цукру молочко і все добре перемішати. В крайньому випадку молочко можна замінити ложкою майонезу, але буде вже не так смачно. Оселедець повинен настоюватись (повністю прикритий маринадом) мінімум 2 дні. За цей час можна її помішувати і за смаком ще додавати солі і оцту. Зберігати на холоді (закритим кришкою) до семи днів. Оселедець получається "пальчики оближеш", ніжний на смак і за 2 дні в ньому розчиняються навіть ті дрібні кісточки, які не вийшло видалити при обробленні.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Рецепт моєї прабабусі