Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Десерти без випічки » Панна котта з йогуртом
 

Панна котта з йогуртом

4 серпня, 2016  |  Коментів (7)  |  Рубрика: Десерти без випічки
 

Панна котта з йогуртом

7 г желатину
250 г вершків 33%
75 г цукру
100 г білого шоколаду
250 г грецького йогурту

Традиційно. починаємо з того, що замочуємо листовий желатин в крижаній воді. Якщо у вас желатин в порошку, то залийте його 42 г крижаної води також, і дайте йому набухнути.

В сотейнику з'єднайте вершки та цукор. Поставте на плиту і доведіть майже до кипіння (маса буде легко булькати)

Заберіть сотейник з плити та введіть желатин (листовий відіжміть, а порошковий перекладіть весь).

Добре розмішайте масу лопаткою так, щоб желатин повністю розчинився.

Вилийте гарячу масу вершків на білий шоколад. Трохи зачекайте, поки шоколад почне розтоплюватись, та розмішайте лопаткою. На цьому етапі можна взяти любий шоколад, та отримати різну ступінь «шоколадності». Але білий не впливає на смак, а тільки допомагає замінити собою частину желатину. Пропорції залишайте ті ж.

Введіть йогурт. Саме цікаве в рецепті те, що яскравіше всього в панна котті буде відчуватись іменно він. Тому беріть цей йогурт, який більше всього подобається вам. Ідеально — Грецький або нейтральний, жирністю 3-5%. Але можна взяти і йогурт с фруктовими добавками. Якщо є натуральний ванільний екстракт, додайте його ложку.

Пробийте масу погружним блендером, щоб отримати однорідну масу, заодно і желатин добре розійдеться.

Якщо у вас є силіконова добра форма — вважайте, що вам повезло!

Акуратно вилийте панна котту в форму, так, щоб не утворились бульбашки. Силіконову форму можна поставити в морозилку годин на 5. Таким чином можна зберігати панна котту до місяця. А в потрібний момент, просто виверніть ячейку і вийміть десерт, йому знадобиться хвилин 15, щоб повністю розморозитись.

Якщо силіконової форми немає, заливайте в будь-які інші та кладіть просто в холодильник на 6-7 годин. Можна подавати відразу в склянках, креманках або невеликих мартінках. Якщо ж ви хочете панна котту вийняти, вам потрібно занурити форму з нею в гарячу воду на 5 секунд, панна котта добре вийде з форми. Але мінус такого способу в тому, що вона буде злегка мокрою.

Правильна панна котта — це завжди бархатистий розріз. Ніякого гладкого краю, як на желе, тільки плотний, ніжний бархат.

Добре подавати її з кислуватими ягодами або соусами.

Джерело: Рецепт від andychef

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (5 серпня 2016 05:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 731
Супер десерт love , красота і якраз на нашу жару. Красива формочка, це силіконова?


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Натонька (6 серпня 2016 09:20)


Група: Адміністратор
Коментарів: 507
Darka,
так, то формочка на кексики здається))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Тереза (8 серпня 2016 14:10)


Група: Кондитер
Коментарів: 651
Гарно і дуже смачно!
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (9 серпня 2016 03:00)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 463
Смачно. Натонько а який шоколад береш?


--------------------
 



#5 написав: Натонька (10 серпня 2016 20:08)


Група: Адміністратор
Коментарів: 507
ОЛЕСЯ,
Тут "Рошен" в мене


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#6 написав: Pygovo4ka (18 серпня 2016 09:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 59
чудовий рецепт! така смакота, вже спробувала! насолода! з ожиновим соусом.
 



#7 написав: Натонька (18 серпня 2016 22:29)


Група: Адміністратор
Коментарів: 507
Pygovo4ka,
о, то є добре!


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Ірця (Учора, 20:42)
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Що в нас нині на столі - 8
  Пише Umari ()
Страви з гарбуза.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичні, дієтично-лікувальні страви
  Пише ОЛЕСЯ ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вибір двоповерхового ліжка
  Пише Rahaneka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 103
Гостей: 70
Користувачі: fzgvyfxykjp, gzozzbtaxsi, Shawndop, Ojoqanrony, atsygDed, xhvwgcwsie
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100