-вершки 35% жирності-500 мл. -цукор 100гр. -желатин 10 гр. -2 шт. апельсин для сиропу -води пів стакану -апельсиновий сік пів стакану -ванільний цукор
1. апельсинову цедру потерти на дрібній терці. 2.желатин насипати в маленьку тарілку і добавити пару ложок води, та залишити на 30 хв. 3.вершки розділити на дві рівні частини,одну частину поставити в холодильник а в другу добавити цукор розмішати і поставити на вогонь.довести до кипіння,зменшити вогонь і варити приблизно 10 хв і мішати щоб не пригоріло.зняти з плити і накрити кришкою. 4.дістати з холодильника другу половину вершків і збити на круту піну. 5.миску з желатином розтопити на водяній бані і додати до гарячих вершків з цукром,туди вилити збиті вершкиі апельсинову цедру. 6.розлити по тарілочках і поставити в холодильник на 4 години. 7.апельсин почиститиі розділити на дольки.з кожної дольки зняти пльонку і порізати на частинки маленькі. 8.зварити сироп із стакана цукру з стаканом апельсинового соку і водою. добавити до сиропу частинки апельсину і проварити. забрати з вогню і дати охолонути. 9.виложуємо в тарілочки до вершків.
|