Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Кекси та рулети » Маффіни, яким нема рівних в світі
 

Маффіни, яким нема рівних в світі

26 вересня, 2017  |  Коментів (0)  |  Рубрика: Випічка » Кекси та рулети
 

Маффіни, яким нема рівних в світі

Борошно — 195 г
Розпушувач — 6 г
Сіль — 3 г
Вершкове масло 82,5% — 95 г
Цукор — 95 г
Мед або сироп — 95 г
Яйця — 70 г
Молоко — 60 г
Лохина — 150 г


Штрейзель

Борошно — 60 г
Горіхове борошно — 60 г
Цукор — 60 г
Вершкове масло 82,5% — 60 г
Сіль

В чаші міксера змішайте до повної однорідності борошно (195 г), сіль (3 г), розпушувач (6 г).

М'яке вершкове масло (95 г) покладіть в чашу міксера.

Збивайте на максимальній швидкості міксера 3-5 хвилин.

Додайте до масла цукор (95 г) і знову добре збийте на максимумі.

Далі додайте нейтральний мед (95 г), підійде липовий. Можна замінити на патоку, глюкозу або кукурудзяний сироп. Знову добре збийте до однорідності.

Далі яйця (70 г).

Після того, як яйця добре розмішаєте, всипте половину сухих інгредієнтів. З цього моменту працюйте швидко, трохи збили, переходіть до наступного кроку. Повна однорідність маси поки не важлива, бо ми будемо перемішувати її ще.

Тепер влийте половину підготовленого молока (30 грам з 60). Перемішайте.

Всипте сухі інгредієнти. Перемішайте.

Додайте другу частину молока і знову міксер.

Далі збивайте до однорідного стану. Кожен з цих етапів повинен зайняти не більше 30 секунд. Тісто буде гладке, ніжне і при цьому достатньо густе.

Загорніть тісто в плівку та поставте в холодильник на ніч. За цей час борошно візьме в себе більше вологи (ніж якщо б ви випікали одразу) і фінальный результат буде соковитішим. Окрім того, це добре відіб'ється на насиченості смаку. Максимум тісто простоїть в холодильнику два дні.

Перед приготуванням в тісто потрібно додати ягоду (150 г, по бажанню). Лохина підійде ідеально, але ви можете використовувати любі ягоди і фрукти. Можна взяти також заморожені ягоди. Тоді використовуйте їх одразу ще замороженими, так вони менше зіпсують тісто своїм соком. Обваляйте ягоди в борошні, щоб вони не осіли в тісті. Якщо ягоди свіжі, то можна додати чайну ложку води і тоді борошно краще пристане до ягід.

Якщо тісто буде дуже густим, то дайте йому постояти 10-15 хвилин та трохи збийте міксером. Ягоду введіть в тісто та перемішайте все лопаткою.

Щоб працювати чисто і швидко, перекладіть тісто в кондитерській мішок.

Паперові корзинки вставте в форму для маффінів. Наповніть кожну тістом (по 90-100 г),у вас вийде шість штук.

Заздалегідь приготуйте штрейзель. Це хрусткий шар, який додають в випічку, щоб зробити вироби цікавішими по структурі та й по зовнішності теж. Пригототувати його просто, він зберігається тижнями, але кожен десерт з ним виходить смачнішим.

З'єднайте в чаші сухі інгредієнти. Все в рівних пропорціях, наприклад, по 60 грам звичайного борошна, горіхового та цукру. Ще щіпку солі. Горіхове борошно беріть яке-небудь, якість не грає ніякої ролі, тому легко можна його приготувати, самому подрібнивши горіхи.

Змішайте вінчиком до однорідності.

Далі візьміть підморожене масло (82,5%, 60 г), порубіть його на дрібні шматочки по 0,5 см.

Додайте сухі інгредієнти.

Далі руками промісіть тісто. Потрібно так ніби пропускати його між пальців, знову та знову. До тих пір, поки масло не вмішається в сухі інгредієнти.

У вас вийде однорідне тісто, схоже на пісочне. Робіть все швидко, щоб масло не почало танути в ваших руках.

Закрийте плівкою та покладіть в хододильник. Мінімум на годину. В штрейзелі немає чому зіпсуватись, тому його можна зберігати довго.

Коли маффіни будуть готові до випікання, а штрейзель охолодиться, візьміть 100-150 грам штрейзеля і перетріть через грубе сито. Ми отримаємо крихту.

Посипте майбутні маффіни крихтою, краще використовувати для цього чайну ложку, бо якщо брати руками, то крихта почне збиратись грудочками.

Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів до повної готовності (20-30 хвилин). Як тільки маффіни будуть готові і ви їх дістанете, поставте форму на решітку, щоб вони не спотіли знизу. Почекайте хвилин 5-7 та виймайте з форми, щоб вона не сушила їх. І ще теплими покладіть в контейнер. Через 5-6 годин вони будуть ідеальними та спілими. Можна зберігати на столі, або ж 3-4 дні в холодильнику.

Джерело: За рецепт велика подяка Андрію

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 14
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100