|
На 10 кісок: 250-280 г борошна 1 яйце 125 мл теплого молока 65 г цукор 25 г масла 1 щіпка солі 21 г свіжих або 7 г сухих дріжджів
Для начинки: 200 г заморожені ягоди (чорниця, малина) можна свіжі 1 ст. л. цукру 20 г ванільного пудингу
Для змазування булочок: 1 жовток 2-3 ст. л. молока
Спосіб приготування: У теплому молоці розпустити дріжджі, додати 2 ст. ложки цукру від загальної кількості цукру, 2 ст. ложки борошна, добре перемішати, накрити і залишити на 10 хвилин. Повинна утворитися шапка. Масло розтопити і дати охолонути. У миску просіяти борошно (все борошно відразу не додавайте), додати цукор, що залишився, яйце, сіль, олію, дріжджову суміш і замішують гладке, не липнуче до рук, тісто. Поставити тісто приблизно на 1 годину в теплому місці до збільшення обсягу в 2 рази. Приготувати начинку: Ягоди, якщо свіжі, просто добре вимити, якщо заморожені ягоди, то трохи розморозити. У блендері перемолоти ягоди з 1 столовою ложкою цукру. Відкласти 3 столові ложки ягід в кружку, додати ванільний пудинг і добре перемішати. Якщо немає пудингу, то можна взяти 20 грам крохмалю і додати ванілін. Решта ягоди підігріти в каструлі, як почнуть закипати, додати ягоди і проварити на середньому вогні ще 1 хвилину. Робочу поверхню присипати борошном. Викласти тісто, розкачати його в квадрат товщиною приблизно 5 мм.
Розрізати на прямокутники. Повинно вийти 10 прямокутників. На кожен викласти начинку, залишаючи краї вільні. Скрутити в трубочку, місце стику можна трохи заліпити. Разрізати турбочку, але не до кінця. І згорнути косичкою. Духовку розігріти до 180 градусів. Поки духовка розігрівається, викласти кіски на деко з пекарським папером. Збити жовток з молоком. Змастити кожну кіску. І відправити в розігріту духовку на 20 хвилин. Готові кіски остудити.
Джерело: Рецепт з гр. "Cook Top - лучшие рецепты"
|
|