Картоплю помити , зварити у шкірці. Як охолоне очистити , натерти на на великій терці (як для моркви).
Потім додати борошно , сіль , масло, яйце і замісити тісто. Тісто не має липнути до рук (якщо липне додайте борошно).
Тісто розкачуємо на посипаній борошном дошці товщиною близько 1 см, нарізаємо невеликими квадратами (або можна видавити стаканом ). На кожен квадрат (кружок) покласти вимиту зрілу сливу без кісточки (абрикосу, цукат, вишню, черешню, полуницю), кути квадрата защипати і сформувати кульку.
Кнедлі (гомбовці) варимо у підсоленій киплячій воді 5-10 хв (час засікаємо після закипання) .
Готові кнедлики (гомбовці) викладаємо шумівкою в миску.
І посипаємо за вашим бажанням.
Можна залити розтопленим маслом , змішаним з обсмаженими панірувальними сухарями , і відразу ж подати до столу.
Я обкачувала кнедлі (гомбовці) у змішаному із цукровою пудрою макові (молотий на кофемолці) та у мигдальній пудрі (мигдальні пелюстки змішала з цукровою пудрою і помолола у кофемолці).
P.S. Кнедлики(гомбовці) можна начинити черешнею , полуницею , вишнею або абрикосами. Я начиняла
абрикосовими цукатами та сливами-венгерками (із варення).