У теплому молоці розводимо дріжджі і додаємо муки стільки, щоб вийшло тісто, як на оладки. Накриваємо посудину кришкою чи рушником і ставимо у тепле місце, щоб підійшло. Це займе хвилин 40.
Потім додаємо цукор,сіль, яйця, розтоплений маргарин ( не дуже гарячий!), ваніль, олію і потроху всипаємо борошно, і добре вимішуємо. Тісто в кінцевому результаті повинно бути добре вимішаним ( до еластичності ), а по густоті має бути м'якшим , ніж на вареники. Кількість муки бути різнитися кожен раз, так як це залежить від самої муки, від величини яєць і т. д.
Коли замісили тісто, знову накриваємо і ставимо у тепле місце, щоб підійшло. Тісто збільшується в 3 -4 рази . Слідкувати, щоб не перекисло. Коли тісто починає осідати, то терміново потрібно виробляти пиріжки.
Готове тісто викладаємо на підсипану мукою поверхню і ділимо на шматки, в які викладаємо начинку, заліплюємо пиріжок, і викладаємо швом донизу на змащену маргарином і трошки политу олією форму. Я мокаю бочок пиріжка в олію з форми і тоді прикладаю до іншого пиріжка, тоді після випікання вони легко відділяються один від одного. Ставимо підійти хвилин на 20, змащуємо яйцем і випікаємо 40 хвилин при 180 гр. Готові викладаємо на піднос , змащуємо цукром розведеним у гарячій воді ( 1-2ч.л. цукру на 30-50 грам води) і даємо остигнути під рушничком.