Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Свята, традиції » Паска без яєць (закарпатська кухня)
 

Паска без яєць (закарпатська кухня)

17 травня, 2013  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Свята, традиції, Паски, Національна кухня
 

Паска без яєць (закарпатська кухня)

1 кг борошна / залежить від борошна/
80 г цукру
100 г масла (маргарину) або 80г смальцю
0,5 л молока
30 г живих дріжджів
1 кав. л. солі

Змішуємо дріжджі, 100 г тепленького молока і 3 ст. л. борошна і ставимо у тепле місце.
Через деякий час додаємо цукор, сіль і тепленьке молоко. Суміш кладемо відпочивати на 30 хв
Борошно, м'яке масло (маргарин) або смалець змішуємо з опарою. Гарненько, ретельно вимішуємо і в тепле місце відпочивать на 1 годину, щоб піднялося в 3 рази (зверху притрусити борошном і накрити рушником, щоб не було твердої шкірки).
Тісто ділимо на 4 частини, розкатуємо на "ковбаски" і заплітаємо з фантазією. Зверху змазуємо топленим маслом і знов відпочивати на 30 хв.
З плетеного тіста формуємо паляничку, змазуємо яйцем (якщо хочете, щоб тісто запеклося зверху темніше, то до яйця добавити трошки цукрової пудри). Випікати приблизно 45 хв. /якщо форми маленьrі, то випікаємо меньше/
Паска виглядає, як височенька паляничка. Якщо тісто стає занадто темним зверху, покладіть чистий білий аркушик паперу на нього.

Ця паска довго не черствіє. Дуже смачна.

Джерело: рецепт від Ірини із Закарпаття

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ксенічка (17 травня 2013 12:12)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Добра пасочка!! love Без яєць ще ніколи не пробувала.
 



#2 написав: Майя Шутенко (17 травня 2013 17:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Олеся, a0a цікавий рецепт,я акож ще такої Пасочки не пекла)
У розрізі видно,що ,пухка і дрібнопориста,-добра Пасочка winked
 



#3 написав: Darka (17 травня 2013 18:25)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Добра пасочка,рецепт подібний до хали.Я деколи купляю в єврейському магазині,там вона щей на воді але дуже смачна і пухка. winked


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 31
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100