|
Базове тісто для піцци: ( на дві піци) 500 мл теплої води 4 ч. л. сухих дріжджів 2 ст. л. теплого молока 4 ст. л. оливкового масла 150 г житнього борошна 500 г пшеничного борошна 1 щіпка морської солі
Начинка на 1 піцу: 2 помідори сир "Моцарелла" кілька свіжих листків базіліку морська сіль
Цю смачненьку піцу готую давненько з року так 2006 і досить припала вона до смаку моїй дітворі. Готуємо. Духовку розігріємо до t 220 градусів. В велику мисочку вливаємо 150 мл. теплої води і кладемо дріжджі.Після цього як вони розчиняться, всипаємо житнє борошно, вимішуємо і ставимо на 30 хвилин в тепле місце. Додамо в опару тепле молоко, оливкову олію, сіль, 350 гр теплої води, 500 гр пшеничного борошна і замішуємо тісто. Ставимо на 2 години в тепле місце. Розділимо тісто на дві частини, розкачаємо тоненько і викладемо на змащений олією протвень. Викладаємо приготоване з свіжих помідорів томатне п"юре на тісто ( для цього протерти помідори через сито, посолити, зайву рідину злити), зверху потерти сир.Я ще додала пармезанчику. Випікати в розігрітій духовці 8 хвилин ( тут все залежить від того як ви подружились з своєю духовкою).Готову піцу можна посипати базіліком.
P.S. Смачного вам!!
Джерело: "Їмо вдома" Ексмо 2006 рік.
|
|